Hund og Elefant (app)

05.09.2013

Gallery

En skør og sjov digital børnebog, som passer til børn fra fire år. Men der er potentiale for forbedringer.

"Hund og Elefant” er udgivet af børnebogsforfatter Michael Jacobsen, som står for både tekst og illustrationer. Historien handler om vennerne Hund og Elefant, der arbejder i cirkus. En dag finder de en rusten lastbil, som de reparerer, og den får de hurtigt brug for. Når selve julemanden raser forbi og mister sin sæk med gaver, tager Hund og Elefant ansvaret for at give sækken tilbage til dens retmæssige ejer. Det tager dem med på et absurd eventyr, hvor vennerne møder alt fra aber og skumle hekse, til en enøjet havkat og blæksprutten Ali.

Herlig, skør og uforudsigelig

Michael Jacobsen skal have ros for sin fantasifulde historie. Den begynder helt hverdagsagtig, men hurtigt kører det helt af sporet - og man tages med gennem et absurd og spændende univers. Det er umuligt at forudsige, hvor næste side vil føre hen, og med skør humor skabes en frydefuld forventning til, hvor historien ender.

Tegningerne giver historien et sjovt særpræg, og der er tilføjet flere animationselementer, som giver liv på skærmen. Historien er så frisk og varieret, at man kan høre eller læse den flere gange med stor glæde.

Ingen interaktive elementer

Desværre har tegningerne ingen elementer, man kan trykke på for at få sjove ting til at ske. Det er noget, de fleste gode børnebøger har, eftersom det giver børnene en ekstra dimension i eventyret. Det er for så vidt ikke negativt, men vi tror “Hund og Elefant” har potentiale til at blive en endnu bedre app.

Det ville også være fint, hvis teksten var lidt større og ikke stod så tæt, så det bliver nemmere at tyde bogstaverne før børn, der vil øve sig i at læse. Vi havde også sat pris på at have mulighed for at vise teksten, mens historien læses højt, så man kan læse og høre den samtidig. Og det ville være fint at kunne skrue lidt ned for baggrundsmusikken, når man læser selv, hvis man ønsker det.

Heldigvis kommer der flere eventyr med de to venner, og vi håber at Jacobsen vil udvikle konceptet efterhånden.

Egnethed

“Hund og Elefant” tilbyder børn en uforudsigelig og skør historie, og anbefales til børn mellem 4 og 9 år. Man kan vælge mellem at høre på historien eller læse selv, og det er også muligt at vælge engelsk sprog, som kan give god sprogtræning. App’en koster kun 18 kr. - hvilket den absolut er værd.

 Foreslået aldersgruppe: Passer til børn fra 4 år

 Platform: iPad

 Aldersmærkning: 4+

 Pris: 18 kr.

 Kategori: Bøger

 Udvikler: Michael Jakobsen

 kidsandmedia dk’s vurdering: Anbefales

Anbefales af kidsandmedia dk

Del |

Tips en venn