Computerspil er nu en anerkendt aktivitet blandt både børn og voksne. Spiløkonomien er voksende og har passeret film. Spil er underholdning, social, læring, konkurrence, viden og meget mere. De er til konsoller eller online.
 

Computerspil ekspert - Her er gode og sunde spil til børn

Er der stor forskel på de forskellige computerspil på markedet? Og hvilke titler går man efter hvis det skal være morsomt for hele familien? Computerspilekspert Bernt Erik Sandnes svarer.

more

Forældreguide om computerspil til børn og unge

En kampagne vejleder forældre til børn og unge som spiller computerspil. Kampagnen informerer om genre, aldersmærkning og hjælper til med forældreindstillinger af spilkonsoller, smartphones og tablets.

more

Giv børnene gode spiloplevelser

Børn og unge kan have stor glæde af at spille spil. Der findes mange flotte spil som både underholder og kan fremme indlæring. Giv børnene de bedste spil, planlæg gode spiloplevelser og vov at sætte grænser!

more

Google gør betaling i apps tryggere for børn

Efter krav fra Forbrugerombudsmanden og andre europæiske tilsynsmyndigheder fjerner Google ”gratis”-mærkningen af apps som kan downloades uden betaling, men som sælger forskellige tjenester inde i appen.

more

Lad ikke børn og unge spille dette

I sidste uge lancherede Grand Theft Auto V til Xbox One og PlayStation 4. Selv om spilanmelderne giver mange stjerner er de tydelige med følgende: Dette spil er ikke for børn. – Det er vigtigt at forældre forstår dette, og ikke lader sig overtale af egne børn som siger at ”alle vennerne spiller det”, siger Barnevakten. (kidsandmedia.dk i Norge Red.)

more

Forældreindføring i Clash of Clans

Clash of Clans er for tiden et meget populært spil blandt børn. kidsandmedia dk opmuntrer forældre til at sætte sig ind i spillet, så man bedre kan forstå spilleverdenen og bidrage til positive spilleoplevelser.

more

"Gratisapps" kan koste dyrt

Storbritannien vil se nærmere på lovligheden af spil, der retter sig mod børn, og som lægger pres på brugeren om at købe indhold.

more

Pas på skjulte udgifter i ”gratis” apps

Mange spil til tablets og smartphones er gratis at hente ned. Men for ægte penge kan man købe virtuelle værdier, som giver store fordele. Mange forældre har oplevet at få tårnhøje regninger, efter at deres barn har brugt store summer på køb i apps.

more

Køb Digital Barndom online

Køb kidsandmedia dk's håndbog i børn og medier online her. 

more

Hvad er passende skærmtid?

kidsandmedia får rigtig mange henvendelser fra forældre, som ønsker råd om, hvad der er passende tid foran skærmen for deres børn. Vi har spurgt forskellige eksperter om råd.

more

Forældre vil give deres børn gode medieoplevelser

Det viser en miniundersøgelse, som kidsandmedia dk har foretaget her på hjemmesiden. Tallene viser en tendens, fortæller Maja Schurmann, projektleder for kidsandmedia dk.

more

Sådan undgår du overkøb i iTunes

DR Kontakt har lavet en guide til, hvordan du undgår, at dit barn kommer til at købe ting i apps på iPhone eller iPad. Den  type salg, som ses rigtig meget er f.eks. tilkøb i gratis apps eller køb af forskellige ydelser såsom ekstra liv, point og andre features.

more

Medfører voldelige computerspil voldelig adfærd?

CBS News havde problematikken oppe d. 25. februar 2013: Afføder computerspil voldelig adfærd? Flere fagfolk var samlet og diskuterede spørgsmålet. Se udsnit af programmet her.

more

Spørg om spil

Hjemmesiden Spørg om spil er lanceret til hjælp for forældre og andre voksne, der arbejder med børn og unge. Her kan du stille alle mulige spørgsmål om computerspil og læse svar på de spørgsmål, der allerede er stillet. Læs mere her.

more

Ny Digital Barndom ude nu

Håndbogen ”Digital Barndom” er ude nu med masser af nyttig vejledning i børns brug af mobiltelefon, computerspil og håndtering af digital mobning.

more

Pas på høje regninger fra mobilspil

Spiller dit barn på tablet eller mobil, så er der risiko for, at regningen pludselig bliver uventet høj. Skjulte reklamer og slørede salgstricks kan gøre det svært for børnene at se, om de ekstra baner eller hjælpemidler i spillene koster rigtige penge. Læs mere her.

more

Stig Rossen i front for tryg brug af medier

Familiemagasinet er på gaden med Stig Rossen i front.

more

Forældre ser stort på aldersgrænser

Vold, sex og bandeord kan gøre, at en film eller et computerspil er uegnet for børn. Alle film og spil har en aldersangivelse på æsken, men den ser flere forældre stort på.

more

Familiemagasinet - tema om børns digitale sprog

Et nyt nummer af bladet Familiemagasinet er på gaden med temaet: Børns digitale sprog". Som medlem af kidsandmedia dk modtager du bladet helt automatisk.

more

Medier og forældre på engelsk

Selskabet Vodafone i England har en flot hjemmeside med råd og viden til forældre, og deres magasin om digitale medier er spændende og på imponerende 112 sider.

more

Julegave idéer fra kidsandmedia

Har du tænkt dig at give film eller spil i julegave til dine børn eller børnebørn? kidsandmedia dk guider dig til gode produkter

more

Spil forældre til teenagere bør kende

Skydning, ekstrem vold og vanvittige blodbad. Er det blevet hverdagskost for mange børn og unge? Læs om 4 store spil titler, som ikke kan anbefales til børn.

more

Epic Mickey fortsat

Herfra starter eventyret i verden og i Wasteland.De mange baner er ganske store og detaljerede, og de er proppet med referencer til ikke bare Disneys film og universer, men også forlystelser i Disneyland og andre elementer herfra.

more

Spil og lær

Det hedder spilbaseret læring eller edutainment. Det betyder, at man blander læring og underholdning sammen. Det nye er, ikke kun at bruge spil, der er produceret til læring, men at bruge kommercielle spil til læring.

more

Afhængig af spil

En stor undersøgelse af det norske forskningsinstitut NOVA i 2010 viser, at mange børn spiller voksen spil og er i fare for at blive afhængige.

more

Manga er japansk

Manga er oprindeligt en japansk tegneserie stil, som er kendetegnet ved bl.a. store øjne, særlige streger, som viser sindstilstand mm. Manga er kommet til vesten som et koncept, der findes i tv, film, spil, kort, legetøj osv.

more

Hurtigere og mere præcis af at spille actionspil

En amerikansk undersøgelse viser, at børn og unges hjerne bliver mere skarp og hurtig af at spille actionspil

more

Spil med empati

Hvis man kan blive mere aggressiv af at spille voldelige spil kan man måske også bive mere medfølende af at spille spil, der belønner sympatiske handlinger.

more

Nye spil til Xbox 360

Microsoft har kastet sig ind i kampen om bevægelseskontrollerede spil. I november kommer Kinect til Xbox 360. Derudover satses der på spil til mobilen. September 2010.

more

Sikkerhed på konsoller

Mange børn spiller voksenspil med voldeligt indhold. Børn kan købe dem i de fleste butikker. Det er forældrenes ansvar at forhindre det. Spillekonsollerne kan dog indstilles til at blokere disse spil.

more

Alligevel ikke talebaner for sjov!

I uge 41 2010udkommer en ny version af krigsspillet Medal of Honor. Et populært krigsspil, som skulle kunne "lege" Taleban-kriger og skyde NATO-soldater. Men det er nu fjernet i sidste øjeblik.

more

Der er store penge i spil

Hver 4. amerikanske dollar, der bruges på underholdning i Nordamerika går til spil. Spil er ikke mere for nørder i kælderen.

more

Stop til junk food reklame

Begrænsning på markedsføring af usunde fødevarer skal gælde enhver form for markedsføring og det skal gælde for markedsføring rettet mod alle børn - også dem over 12 år.

more

Forældre tror på voldsspil

Af 759 adspurgte norske forældre mener 69 %, at voldelige computerspil påvirker spilleren til voldelig adfærd. Det viser en ny undersøgelse hos Mediebruger organisationen Barnevakten.

more

Penge og virtuelle legepladser

På nogle sites, som GoSupermodel og Habbo Hotel kan børn købe virtuelle ting og muligheder. Deri ligger fristelser til at "låne" forældrenes kreditkort.

more

At spille på nettet

Mange spil kan spilles online på pc eller spillekonsol med internetforbindelse. Online spiludbydere med PEGI online mærket har forpligtet sig til beskyttelse af de mindste mod uegnet indhold.

more

Hjælp til teknologimisbrugere

Et stigende antal unge tilbringer meget lang tid hver dag med at spille computerspil eller bruge sociale websites. En behandling med sigte på teenagere, der bruger timer om dagen online er blevet lanceret på Capio Nightingale Hospital i London.

more

Vold i spil påvirker adfærd

Ny international undersøgelse påviser sammenhæng mellem voldelige computerspil og voldelig adfærd. Spilbranchens aldersmærker skal tages alvorligt.

more