Det kan være svært at definere, hvad digital mobning er. Find information og læs eksempler her.
 

Er digital mobning værre end traditionel mobning?

Mobning på nettet kan føre til, at offeret oplever større angstsymptomer end ved mobning ansigt-til-ansigt, fortæller Ida Risanger Sjursø, stipendiat ved Læringsmiljøcenteret ved Universitetet i Stavanger.

more

Køb Digital Barndom online

Køb kidsandmedia dk's håndbog i børn og medier online her. 

more

Mobning øger risiko for sygdom

"Både mobbede børn og deres mobbere har forhøjet risiko for psykiske lidelser som voksne, viser forskning", skriver Kristelig Dagblad i dag. Læs mere her.

more

Digital mobning starter oftest i skolen

Peter ALbæk, formand for Børns Vilkår, skriver om digital mobning: "Mobning på sms, sociale medier mv. udspringer stort set altid af problemer i skolen og foretages stort set altid af andre børn, de kender fra skolen." Læs mere her. 

more

Ny Digital Barndom ude nu

Håndbogen ”Digital Barndom” er ude nu med masser af nyttig vejledning i børns brug af mobiltelefon, computerspil og håndtering af digital mobning.

more

Familiemagasinet - tema om børns digitale sprog

Et nyt nummer af bladet Familiemagasinet er på gaden med temaet: Børns digitale sprog". Som medlem af kidsandmedia dk modtager du bladet helt automatisk.

more

DR sætter fokus på digital mobning

Dokumentarprogrammet sætter fokus på digital mobning den 2. juni. Tonen er uhørt grov, når børn ned i 10-års-alderen mobber hinanden på nettet.

more

Hvad gør du, hvis dit barn bliver mobbet?

Hvad kan du, som forælder, gøre for at forhindre at børn bliver mobbet på nettet? Og hvad gør du i en mobbesituation? Situationen: Et barn bliver mobbet i skolen, i løbet af dagen og modtager modbydelige og truende e-mails og SMS'er om natten. Barnet føler, at der ikke er mulighed for at flygte fra mobningen, som foregår døgnet rundt, og barnet bliver meget stresset af det.

more

Hvordan kan du finde ud af, at dit barn bliver mobbet?

Tænker du på, om dit barn bliver udsat for mobning? Her fortæller vi om tegn og symptomer hos barnet, både når det gælder traditionel og digital mobning.

more

Vidner til chikane må tage ansvar

Hvem har ansvar i en mobbe situation? Er det kun dem der mobber? Hvad med alle de der står rundt om og registrere, uden at gøre noget? En redaktør har selv haft en tankevækkende oplevelse.

more

Blogging/weblog

Blogging er en forkortelse for "weblog" og er en personlig dagbog på nettet. Der er meget positivt at sige om delingskulturen, som vi finder den blandt børn og unge på nettet i dag, og blogging og anden social netaktivitet kan resultere i nye venner, bedre kommunikations evner og gode skrivefærdigheder.

more

Det kunne vi også bruge

I Norge har Datatilsynet i marts 2010 oprettet en hotline for krænkelser på nettet. På www,slettmeg.no kan man få hjælp til en række situationer med uønsket offentliggørelse.

more

Om digital mobning

Om digital mobning. Forståelse og undersøgelser

more

Webcam og strip

Brug af webcam, når man er online, gør samtalen mere levende. Der skabes en slags nærhed, Samtidig kan man forblive anonym og man kan misbruge billederne. Der skal tænkes før der cammes.

more

MovieStarPlanet

Denne side med 270.000 danske brugere tilbyder børn at skabe deres egen tegnefilm figur og film. De skal bruge engelsk undervejs. Men ikke alt er for børn viser reaktioner fra Norge.

more

Net Sikker Nu er nu

Den tilbagevendende kampagne for netsikkerhed, løber i år af stablen lige nu i uge 41. Læs mere om, hvad du kan få adgang til.

more

Love omkring offentliggørelse

Straffeloven, Persondataloven og loven om ophavsret er alle love, som kan komme i spil, når der er tale om offentliggørelse og brug af materiale på nettet.

more

Digital mobning er værst

En amerikansk undersøgelse fra september 2010 viser, at mobning på nettet og mobilen opleves som værre end anden mobning. Ofrene føler sig mere islolerede og hjælpeløse.

more

Grov fysisk og digital mobning i skolen

Grov mobning blandt skolebørn, som vises på nettet overtræder loven flere steder. Der ligger en stor opgave i, at få børnene til at forstå alvoren af deres handlinger.

more

Hacking på Facebook

Troede du, dine fotos og samtaler på Facebook var private? Eller i det mindste kun var tilgængelige for dine venner? En simpel hacking manøvre gør det muligt for andre at få adgang til fotos og samtaler.

more

Undgå overgreb

En norsk dreng på 14 år har gode tips til at undgå overgreb på nettet. kidsandmedia dk bakker op om rådene.

more

Mere sms mobning

Mobning via skærm, hvor man ikke er sammen fysisk, kaldes digital mobning. En undersøgelse viser, at hveranden ung modtager grimme sms'er.

more

Hjælp mod krænkelser

Politikere vil arbejde på at oprette rådgivning , som skal hjælpe folk med problemer i cyberspace

more

Girl Talk rådgiver på nettet

Girl Talk er en portal, som tilbyder unge piger mellem 14 og 24 år anonym rådgivning. Også forældre til teenage piger tilbydes anonym rådgivning

more