En af de vigtigste opgaver for kidsandmedia dk er at pege på kvalificerede eksperter indenfor specifikke emner såsom: sikker chat, beskyttelse mod seksuelle overgreb, spilafhængighed, mobning osv. Du finder dem herunder.
 

Køb Digital Barndom online

Køb kidsandmedia dk's håndbog i børn og medier online her. 

more

Dialog om sex på plakaten!

De unge i dag er nysgerrige – men ikke grænseløse. Flere og flere voksne svigter børns seksuelle opdragelse og viden.  Børn og unge har brug for at snakke og få viden for at få deres følelser på plads i seksuallivet.

more

kidsandmedia dk anbefaler MatematikFessorForAlle

MatematikFessorForAlle er et program, som kan udfordre dit barn matematisk på barnets niveau – lige meget om det har svært ved matematikken eller brug for udfordringer. Og du behøver ikke selv at være god til matematik – du kan stadig aktivt være med på sidelinjen! Læs mere her og få rabat.

more

Nyt online matematikprogram

Hvis du gerne vil give dit barn mulighed for at blive bedre til matematik - eller give det lidt flere udfordringer, end det får i skolen - kan du først i det nye år begynde at bruge hjemmesiden "Matematik For Alle".

more

God hjemmeside fra Red Barnet

Hjemmesiden sikkerchat.dk henvender sig både til børn og voksne. Siden er smart sat op, let at gå til, og så svarer den på masser af relevante spørgsmål om sikkert brug af medierne. Stoffet er opdelt i grupperne 4.-6. klasse, 7.-9. klasse, Lærere, pædagoger m.fl. og Forældre.

more

Medier og forældre på engelsk

Selskabet Vodafone i England har en flot hjemmeside med råd og viden til forældre, og deres magasin om digitale medier er spændende og på imponerende 112 sider.

more

Blogging/weblog

Blogging er en forkortelse for "weblog" og er en personlig dagbog på nettet. Der er meget positivt at sige om delingskulturen, som vi finder den blandt børn og unge på nettet i dag, og blogging og anden social netaktivitet kan resultere i nye venner, bedre kommunikations evner og gode skrivefærdigheder.

more

Børn i 4. kl.

Børnerådet har i 2010 set på børns trivsel i 4. kl. Læs mere, bl.a. om deres eget syn på brug af internettet .

more

Manga er japansk

Manga er oprindeligt en japansk tegneserie stil, som er kendetegnet ved bl.a. store øjne, særlige streger, som viser sindstilstand mm. Manga er kommet til vesten som et koncept, der findes i tv, film, spil, kort, legetøj osv.

more

Microsoft i Danmark

Microsoft i Danmark deltager i nationale og internationale projekter omkring børns adfærd i det virtuelle rum.

more

IT- og Telestyrelsen

Denne styrelse er en del af Videnskabsministeriet. Styrelsen er medarrangør af den årlige Net SikkerNu uge.

more

Teknologirådet

Teknologirådet beskæftiger sig med bl.a. med beskyttelse af personlige oplysninger på internettet.

more

Ungdomsringen

Ungdomsringen er paraply organisation for landets fritids- og ungdomsklubber.

more

Ungdomsklub i cyberspace

Cyberhus er en ungdomsklub, som findes fysisk og i cyberspace. Den ledes af nogle ansatte og ca. 90 frivillige.

more

Etiske regler på internettet

EMU er Danmarks undervisningsportal og indgangen til alt på internettet, der har med undervisning at gøre. Her findes mange gode opgaver omkring webetik og kildekritik.

more

Børns Vilkår

Børns Vilkår tilbyder chat rådgivning til børn om skilsmisse, andre problemer derhjemme og mobning.

more

Sikkerchat

Red Barnet har en side med med opgaver og info om sikker chat. .

more

Penge og virtuelle legepladser

På nogle sites, som GoSupermodel og Habbo Hotel kan børn købe virtuelle ting og muligheder. Deri ligger fristelser til at "låne" forældrenes kreditkort.

more

Girl Talk rådgiver på nettet

Girl Talk er en portal, som tilbyder unge piger mellem 14 og 24 år anonym rådgivning. Også forældre til teenage piger tilbydes anonym rådgivning

more

8-12 årige bruger sociale netværk

1/4 af de 8-12årige børn, der bruger internet hjemme er på Facebook selvom mimimums alderen for at have en profil er 13 år. Kildekritik mangler ofte. Det viser en ny Ofcom undersøgelse.

more