Julekalender på DR1 og TV 2

30.11.2012

Julestjerner på DR1

(Wikke Rasmussens egne ord:)
Hvad gør man, når ens elskede hjem i ens elskede storby pludselig skal rives ned, fordi højhuset har det med at svaje faretruende blæsevejr?

(Billede fra "Julestjerner" af: Mike Kolöffel)

Man bliver nødt til at flytte. Og det er præcis hvad 13-årige Sus (Martine Hjejle) fra Brøndbyøster kommer ud for den 1. december. Og det er hun absolut ikke glad for. Ligesom hun heller ikke er glad for at skulle sige farvel til sit elskede BMX cykel team, 'Shooting Star Crew', og skifte storbyen ud med et gartneri langt ude på landet. Helt derude, hvor skolerne og den offentlige transport spares væk, og mobilselskaberne endnu ikke har en mast, der kan sikre ordentlig dækning.

Det gør ikke julestemningen bedre, at hendes far, tømreren John (Rasmus Bjerg), fyres fra 'Dansk Snakkesammen Køkken', fordi der ikke længere er ret mange, der taler sammen i deres køkkener.

Og for at gøre alting en lille smule mere nervepirrende skal Sus' mor, den sangglade Maria(Szhirley), føde om et lille øjeblik. Men julelykken tilsmiler øjensynlig familien, da den arver grand-onkel Julius' gartneri i landsbyen Brorfelde. Gartneriet hedder 'Blomsterland' og ser meget smukt og frodigt ud, i hvert fald på det indrammede luftfoto fra de tidlige 1960'ere.

Netop da Sus ankommer til Brorfelde, dukker en helt ny funklende stjerne op på himlen.

Mens den nye stjerne vokser begynder der at ske mystiske ting i byen.

Inviterer seerne til direkte transmsission

- Vi inviterer seerne med til en direkte transmission fra Brorfelde Forsamlingshus 1. juledag, hvor julekalenderes opbyggede musical bliver vist Og med dette ekstra 25. afsnit af årets DR julekalender markerer vi, at det i år er 50. gang DR sender TV julekalender, siger producent Sven Clausen.

- Selvom 'Julestjerner' er en julekalender båret af humor, tager vi universet alvorligt. Alle de utrolige ting og fænomener, der optræder i historien baserer sig på eksakt viden. Det er nemlig grundtanken, at 'Julestjerner' ud over at være underholdende og samle store og små foran skærmen også skal viderebringe viden om universet omkring os, siger Wikke Rasmussen.

Og så skal der naturligvis synges! Af gode sangere, dygtige skuespillere - og af alle derhjemme foran skærmen. Vi lover, at alt ender, som det skal - selvom det holder hårdt.
For husk: Julen er hjerternes fest!

Første afsnit sendes 1. december klokken 19.30 og sidste afsnit sendes 25. december klokken 19.30. Denne julekalender er nemlig på 25 afsnit.

Jul i Valhal på TV 2

Jul i Valhal blev sendt første gang i 2005 og er en af de mest populære julekalendere nogensinde på TV 2 med 1.232.000 seere i snit.
Det er første gang, at Jul i Valhal genudsendes.

Det er 1. december. Storbypigen Sofie (Laura Østergaard Buhl) flytter ud i sin mormors (Vigga Bro) gamle skovløberhus for at tilbringe en sidste jul i Danmark, inden hun skal rejse med sin mor (Ann Eleonora Jørgensen) om på den anden side af jorden. Sofie er ked af at miste sine venner og ville ønske, hun ikke skulle rejse. I mormors hus møder hun drengen Jonas (Lukas Schwarz Thorsteinsson), der bor på førstesalen sammen med sin far (Troels Lyby) og lillesøster Emma (Clara Bahamondes). Men Sofie bliver først glad, da mormor afslører, at skoven omkring huset engang var hjemsøgt af gamle nordiske guder. Og rygterne siger, at stendyssen på højen kan opfylde ønsker.

Se mere her.

Del |

Tips en venn