Kapgang

05.09.2014

Video Clip

Filmtrailer:

Video Clip

Gallery

”Kapgang” giver et troværdigt og til tider voldsomt indblik i en 14-årig drengs liv. Film er flot produceret og historien og karaktererne har dybde nok til at både teenagere og voksne vil være underholdt.

Velkommen i de voksnes rækker

Vi møder hovedpersonen, Martin, et par uger før han skal konfirmeres. Martins mor dør pludseligt af kræft, og faderen, Hans, står nu tilbage med ansvaret for Martin og hans ældre bror, Jens. Hans har svært ved at magte opgaven. Jens er tynget af tabet af moderen og faderens manglende evne til at tage ansvar. Martin står nu tilbage med den tragiske (og til tider komiske) opgave at hjælpe sin far og bror, samtidig med at han skal håndtere et ungdomsliv hvor venner, kærester og en spirrende seksualitet spiller en voksende rolle.

Livet i Sdr. Omme

”Kapgang” udspiller sig i Sdr. Omme, i 1976, og er en personlig fortælling om de forandringer en 14-årig dreng gennemgår, på vej ind i teenageårene. Filmens ungdomspublikum vil kunne spejle sig i Martins akavede forsøg på at spille voksen og afprøve nye roller. En opdagelsesrejse der er vedkommende uanset om den foregår i 1976 eller nu. ”Kapgang” er samtidig et tidsbillede på halvfjerdserne. Et årti der på godt og ondt var præget af seksuelt frisind og en voksende medbestemmelse hos børn og unge.

Godt skuespil og et flot filmdrama

Martin spilles fremragende af Villads Bøye, som troværdigt og med en vis underspillet charme gennemlever Martins op- og nedture. Selvom ”Kapgang” har et par komiske indslag er filmen først og fremmest et drama. Som publikum oplever man en fin balance mellem de ekplicitte frustrationer der følger med et dødsfald samt de konflikter og hemmeligheder der lurer under overfladen i enhver familie og ethvert lokalsamfund.

En ærlig dannelseshistorie

”Kapgang” giver et troværdigt billede på hvor kompliceret livet kan være. Frem for at male et rosenrødt billede af en ungdom med venner, kærester, familie og seksualitet, holdes der i stedet fokus på hvor omskifteligt, forvirrende og til tider voldsomt det er at tage favntag med disse størrelser. Samtidig er filmen en livsbekræftende fortælling om hvor ukuelig ungdommen også er.

Egnethed

”Kapgang” er en ungdomsfilm og egner sig godt som temafilm for skoleklasser og ungdomsklubber. Filmens temaer om død, kærlighed, familie, venskab og seksualitet er højaktuelle for enhver teenager. For det voksne publikum er filmen et interessant tidsbillede på halvfjerdserne, og historien har dybde nok til også at give de voksne stof til eftertanke.

Fakta om filmen


Instruktør: Niels Arden Oplev. Genre: Drama. Skuespillere: Villads Bøye, Kraka Donslund Nielsen, Frederik Winther Rasmussen, m. fl. Sprog: Dansk. Nationalitet: Dansk. Spilletid: 1 time og 48 minutter. Produktion: Nordisk Film. Distribution: Nordisk Film. Produktionsår: 2014. Medierådet for børn og unges aldersgrænse: Tilladt for børn over 11 år.  http://www.medieraadet.dk/afgorelse?vurdnr=20140316

Anbefales af kidsandmdia dk

Kidsandmedia dk's vurdering:

 Anbefales

Del |

Tips en venn