Klokkeblomst og piratfeen

07.03.2014

Video Clip

Filmtrailer:

Video Clip

Klokkeblomst og veninderne skal rydde op efter piraterne, som har fået fat i det magiske tryllestøv. En sjov film med et godt budskab til de yngste, men Barbie-faktoren er lidt for høj. 

Støvvogteren Zarina er en klog pige, der er meget nysgerrig i forhold til tryllestøvet, som giver feerne evnen til at flyve. Hun er specielt interesseret i det blå tryllestøv, som har uanede magiske kræfter. Hun begynder at eksperimentere med det til trods for, at hun har fået besked på at lade være. Det ender i en katastrofe, og Zarina flygter fra Drømmehaven.

Piraterne kommer

Et år senere gøres der klar til festivalen for de fire årstider. Klokkeblomst og hendes veninder forbereder sig på at optræde, da Zarina dukker op som en vaskeægte pirat. Ved hjælp af tryllestøv får hun alle feerne til at sove, før hun stjæler det værdifulde blå støv og tager det med til banden af udspekulerede pirater, hun har slået sig sammen med.

Det vil Klokkeblomst og veninderne ikke finde sig i. De sætter efter piraterne, og mange sjove og spændende udfordringer følger med. Det viser sig, at Zarina måske ikke er så slem, som alle tror.

Vurdering

“Klokkeblomst og piratfeen” er opfølgeren til “Klokkeblomst - Vingernes hemmelighed”, som gik i biografen i 2012. Den nye film er ikke så god som den forrige, men det er alligevel en god film til de yngste. Animationen er farverig og god at se på, og der er flotte sange, som er oversat til dansk. Piraterne er tilpas uhyggelige, og vi kan godt lide, at selvom Zarina er slem, når hun er sammen med piraterne, så viser starten af filmen, at hun inderst inde er meget sød.

Mennesket er mere end dets handlinger

Filmen har et flot budskab om tilgivelse. Klokkeblomst og hendes veninder tilgiver Zarina betingelsesløst, og det kommer tydeligt frem, at der er en god grund til, at Zarina er pirat. Hun vil egentlig ikke være slem. Hun vil bare have et sted at høre til og blive elsket for den, hun er. Dette formidles på en god måde og vil forhåbentlig ligge til grund for, at børn opdager, at der altid er en dybere sandhed, der sætter mennesker i et andet lys.

Lidt for meget Barbie-mode

Hvis man skal finde noget negativt, er det, at der er noget påtaget og Barbie-agtigt over karaktererne. Er det virkelig nødvendigt, at pigerne skal gå så meget op i deres kjoler og hår? Det er helt fint, de har flotte kjoler, men hvorfor putte modepres ind i en film til de yngste? Børnene vil nok ikke tænke på det, når de ser filmen, men det er alligevel en dråbe i bægeret, der hurtigt fyldes med medieprodukter med fokus på udseende.

Egnethed

Problematikken med modepres er et vigtigt tema, men det er ikke en grund til, ikke at se filmen. “Klokkeblomst og piratfeen” er fuld af humor, spænding og ikke mindst et godt budskab og passer godt til børn i alderen fire til ni år. Nogle scener er meget spændende, men det bliver aldrig uhyggeligt. For ældre børn er filmen nok lidt barnlig.

Konklusion

“Klokkeblomst og piratfeen” er en film med et godt budskab, som børn helt sikkert vil more sig over, men vi håber, den næste film i serien skruer ned for Barbie-faktoren og fokuserer mere på det børnevenlige og positive.

Instruktør: Peggy Holmes Genre: Animation, Familiefilm Sprog: Danske stemmer Nationalitet: USA Produktionsselskab: Disney Spilletid:  1 time og 17 min. Distribution: The Walt Disney Company ApS Produktionsår: 2014 Medierådet for børn og unges aldersgrænse: Tilladt for alle Begrundelse: Filmen rummer enkelte lettere dramatiske scener med feer, som kæmper mod pirater. Disse scener forløses dog hurtigt, positivt og på komisk vis, hvorfor filmen alligevel ikke vurderes at ville kunne virke skræmmende på de mindste børn.

kidsandmedia dk’s vurdering: OK

Del |

Tips en venn