Knack

27.05.2014

Menneskeheden må ty til en noget anderledes helt, da slemme trolde og monstre invaderer menneskenes planet med kraftige kampvogne. Spillet lander lidt mellem to stole - det passer bedst til børn under 12 år, alligevel har voldsscenerne ført til, at den anbefalede aldersgrænse er netop 12 år.

http://www.youtube.com/watch?v=q59tHyhDMkI 

Den uanselige Knack er knapt en meter høj og består af en samling svævende klodser. Takket være kraften fra mystiske og gamle relikvier, kan han forandre sig selv undervejs. Knack kan i løbet af spillet indtage en række forskellige former, fra lille og hurtig til kæmpestor og med voldsom styrke. Sammen med udvalgte fag-eksperter tager Knack ud på mission for at besejre troldene. Men kan man stole på, at udsendingene virkelig er venner og allierede?

 Klassisk eventyr/action spil

Spillet er bygget op som et klassisk eventyr/action spil, hvor man vandrer gennem en række forskellige verdener. Hver verden indeholder opgaver, som skal løses, en lang række modstandere, som skal besejres, genstande, som skal findes og gåder, som skal løses. Banerne bindes sammen af korte filmklip, som vises undervejs.

 Single-player spil.

Knack er først og fremmest lavet til at spille alene. Spillet kan også spilles med to spillere, men spiller nr. to får i praksis mange begrænsninger, som gør, at man ikke får en tilfredsstillende spiloplevelse.

 Simple og forudsigelige ruter

Spillet byder på flot, men ikke imponerende grafik. Mange af banerne byder på fascinerende miljøer og stor detaljerigdom, men bevægelsesmulighederne for Knack er ofte meget begrænsede. Det trækker spiloplevelsen ned. Man vil gerne kunne bevæge sig friere i de forskellige verdener, man kommer til, men må nøjes med meget simple og forudsigelige ruter.

 Kedelige kampe

Kampfunktionerne opleves heller ikke særlig avancerede eller spændende. Der er ofte få og simple angreb Knack kan bruge, og det gør, at de mange slåskampe undervejs ikke skaber den spænding, man kunne ønske og forvente af et spil til 12 år.

 Lander mellem to stole

Spillet lander mellem to stole: grundkonceptet, historien og funktionaliteten passer bedst til spillere under anbefalet alder, mens spillets voldsscener har ført til PEGI-mærkning 12, som gør, at spillet ikke bliver aktuelt for denne målgruppe. Samtidig er spillet ikke indholdsrigt eller teknisk godt nok til, at det fanger teenagere og voksne i længden. Grafikken og lydsporet er som udgangspunkt godt, men spillet bliver i praksis teknisk simpel og forudsigeligt for spillets aktuelle aldersgruppe. Vi tror, spillet har en underholdsningsværdi for børn fra 12 år, men synes ikke helheden er god nok til at spillet opnår kidsandmedia dk’s anbefalingsmærke.

 

Spillet er testet på PS4.

PEGIs vurdering:

The content of this game is suitable for persons aged 12 years and over only. It contains: Non realistic looking violence towards human characters.

Indholdet af spillet er passende til personer fra 12 år. Det indeholder: ikke realistisk vold mod menneskelige karakterer.

Spillet er mærket “Vold”: Spillet indeholder meget kamp, deriblandt mod tegneseriemennesker. Volden opleves fiktiv.

Børnevenlighed

Knack er lavet som et klassisk animationseventyr-spil med farverige, humoristisk og som regel lidt naturtro tegneseriemiljøer.

Sværhedsgrad

3-11 år: Under anbefalet alder.

 

12-15 år: Spillet har tre forskellige sværhedsgrader og kan derfor nemt tilpasses. Enkelte partier i spillet kan være vigende indenfor valg af sværhedsgrad.

 

16+: Spillet kan nemt tilpasses ønsket sværhedsgrad for teenager og voksne.

 Foreslået aldersgruppe

Vi tror, spillet vil give størst glæde for spillere i alderen 12-13 år. Ældre og erfarne spillere, tror vi, hurtigt kan kede sig som følge af spillets begrænsninger på funktionaliteten.

 

pegi12

pegi-violence

kidsandmedia dk’s vurdering: OK

Format: Playstation 4

Sprog: Engelsk tekst og tale

Udvikler: Sony Computer Entertainment

Udgiver: Sony Computer Entertainment

Anbefales af kidsandmedia dk

Del |

Tips en venn