Krummerne - Alt på spil

10.10.2014

Video Clip

Filmtrailer:

Video Clip

Den nye krummefilm ”Krummerne – alt på spil” er både sjov og hyggelig, så tag bare ungerne med en tur i biografen her i efterårsferien.  Men vær klar med en hånd, de mindste kan holde i. når Krumme og Tom bliver jagtet af skurkene i filmen.

Anbefales af kidsandmdia dk

af gæsteanmelder Inger Højrup Slot,  journalist og mor til tre børn på 6, 9 og 12. 

Dansk familiefilm – 1 t 25 min.

Aldersgrænse: Tilladt for alle

Handling:

Kaos hos Krummerne

Filmen foregår i det klassiske Krummeunivers, men er nænsomt blevet opdateret til år 2014. Der er selvfølgelig ny besætning hele vejen rundt. Victor Stoltenberg Nielsen er en overbevisende, ny Krumme Martine Ølbye Hjejle (Sus fra julekalenderen ’Julestjerner’) gør det rigtig godt som storesøster Stine, og øvrige roller er på samme tid genkendelige fra de tidligere Krummefilm – og alligevel i frisk, fornyet udgave.

Historien er kort fortalt, at Krummes klasse skal køre cykelløb mod en anden skole, men Krumme har ingen cykel. Storesøster Stine skal med klassen til Paris, men kan ikke rigtig få vristet pengene til turen ud af sine forældre. Samtidig er to skumle skurke (en advokat og en bankmand) ved at svindle med den ejendom, familien bor i. Hele situationen kan reddes, hvis Krummes far får sin fantastiske, strømspare-opfindelse til at virke.

Om det lykkes, skal ikke røbes her. Men sikkert er det, at Krumme igen træder i karakter som en frygtløs helt sammen med sin kammerat Tom.

 Hvem egner filmen sig til?

Det er helt klart, at scenerne hvor Krumme og Tom bliver jagtet af skurkene er en smule for spændende til de fem-seksårige. I hvert fald er det fint, hvis de lige har en hånd at holde i. Men filmens andre sjove og hyggelige elementer overskygger helt klart det uhyggelige. Skurkene er ikke indbrudstyve/røvere, som vi måske husker det fra tidligere Krummefilm, men derimod svindlere i jakkesæt. Dét plot er nok ikke helt tydeligt for børn. I filmen er der også en del henvisninger til læringsreformen – de er bidske og morsomme, men igen: det er mest for de voksne.  Stadig er der masser af identifikation tilbage – og rigtig mange sjove overraskelser.

 Vurdering

”Krummerne – alt på spil” er en god historie med flere lag, der appellerer til både børn og voksne.

Som voksen kender man universet alt for godt: travle forældre, børns ønske om at have det de andre har, drømmen om at score millionen og meget mere.  Som barn kan man garanteret sagtens identificere sig med brændende at ønske sig noget.

Den umiddelbart lykkelige slutning ville jo være, at alle ønsker blev opfyldt en-to-tre. Og nogle af personerne får rent faktisk også opfyldt deres ønsker, mens andre finder ud af, at det de ønskede sig ikke var det, de egentlig ville have.  Og under det hele ligger et budskab om at vi ikke er fattige, så længe vi holder sammen.

 Anbefales. En sjov og hyggelig film med en historie, de fleste kan identificere sig med og et underliggende budskab om fællesskab og sammenhold.

 

Fakta:

Instruktør: Barbara Topsøe-Rothenborg

Genre: Dansk familiefilm

Medvirkende: Victor Stoltenberg Nielsen (Krumme), Henning Valin (far) , Lisbeth Wulff (mor) Martine Ølbye Hjejle (Stine) her ud over bla. Mia Lyhne, Preben Kristensen, Lars Bom, Tommy Kenter og Kirsten Norholt.

Dansk biografpremiere:02.10.2014

Spilletid: 85 min.

ProduktionsselskabRegner Grasten Film med støtte fra DFI

I samarbejde med TV2 Danmark

Dansk distribution United International Pictures

Medierådet for Børn og Unges aldersgrænse: Tilladt for alle. Begrundelse: ” Filmen har en gennemgående humoristisk stemning. Mellem de mange muntre scener dukker enkelte op, som er lettere dramatiske: Ophængte kranier ledsages af anspændt musik, en mand råber ad en dreng, en gruppe drenge smadrer en cykel med kæppe, nogle voksne forfølger nogle børn og en eksplosion overrasker en dreng. Da ingen imidlertid kommer til skade, de dramatiske elementer hurtigt går over i komik, og da hovedpersonerne forbliver handlekraftige og ved godt mod, vurderes det, at filmen ikke rummer elementer, som vil kunne skræmme børn.”

 

 

Del |

Tips en venn