Little Big Planet 3

02.02.2015

Video Clip

Spiltrailer:

Video Clip

“Little Big Planet 3” er et kreativt og underholdende spil fyldt med sjov. Nye power-ups, flere niveauer og nye venner højner oplevelsen, og skaber-mode, hvor man kan lave baner, er godt. Vi savner alligevel mere nyskabning.

  Anbefales af kidsandmdia dk

Puzzle, Platform

Playstation 4, Playstation 3

Anbefales til børn fra syv år.

 Sackboy bliver pludselig hentet til planeten Bunkum af skaberfiaskoen Newton. Han har brug for hjælp til at frigøre de tre titaner. Uvidende om titanernes kræfter, besætter de Newton og får ham til at ville absorbere al kreativitet på planeten. For at bekæmpe Newton skal Sackboy vække Bunkums helte: Oddsock, Toggle og Swoop.

 

Oddsock, på fire ben, er hurtig og kan hoppe og klatre på vægge. Toggle kan veksle mellem at være stor og tung eller lille og let. Fuglen Swoop kan flyve. Sackboy kan også mere - fx klatre på vægge og bruge nye power-ups.

 

Da “Little Big Planet” kom til PS3 i 2009 blev alle betaget af dets charme og originalitet. Udviklerne debuterede med stor kreativitet og kom med et friskt pust i puzzle/platform-genren. Det var denne sprudlende, kreative verden kombineret med 2.5D-perspektivet (2D platform, som samtidig var 3D), at man kunne bevæge sig ind i billedet i lag. Sackboy blev introduceret - en udtryksfuld karakter, som det var nemt at blive glad af. Man blev belønnet og motiveret gennem premier, som gav kostumer, klistermærker, dekorationer og materialer. Ikke mindst fik spilleren mulighed for at skabe sine egne baner og dele dem med andre online, hvilket måske var én af grundene til spillet succes og anbefalinger.

 

I “Little Big Planet 2” fra 2011 udviklede de konceptet videre med mange forbedringer, nye værktøjer og forbedringer i spillet, Sackbots og opdateret grafik. “Little Big Planet 3” udvikler spillet på samme måde. Først og fremmest er spillet opdateret og gjort kompatibelt med PS4 og PS3. Alle baner og items bliver også overført. Fra tidligere kun at have spillet på PS3 føles det godt på PS4 med højere opløsning, bedre grafik og hurtigere download. Derudover er der ingen forskel på konsollerne.

 

Den største forbedring ligger i, at man kan bevæger sig ind i billedet i seksten lag i stedet for de tidligere tre. Det er noget, som udvider spillet og giver enormt mange muligheder, særligt med styrken i PS4.

 

Historiedelen har kreative baner, underholdende gameplay, men er en smule kort. Spillet er heller ikke udviklet i samme grad, som man havde håbet, og som vi tror er nødvendigt fremover. Alligevel løfter brugen af de nye karakterer og power-ups oplevelsen. De nye karakterer er gode at styre og sjove at klæde på. Desværre er der begrænset brug af dem. Man kan fx. ikke frit vælge hvilken karakter, man vil spille. Dog er det svært og uaktuelt at designe alle baner til alle karakterene. Spillet har et godt udvalg i musik, som passer til stemningen. Alt er oversat til dansk med børnestemmer. Det var lavet bedre i de forrige spil.

 

I skaber-mode har udviklerne giver spilleren mulighed for at lave sine egne baner. Det har været en stor del af spillet siden begyndelsen. Som sagt er der tilføjet en del nye værktøjer, forbedringer og ikke mindst flere lag, som alt sammen giver flere nye muligheder. Spillet har også et meget hjælpsomt dukkeakademi, med 14 baner, hvor man lærer grundlæggende skaberevner. Skaber-mode er ganske enkelt godt.

 

Banerne man har lavet, kan man lægge ud i det online samfund, som er fyldt med baner fra andre brugere. Her er der masser af gode ting og næsten for meget. Der er over 8 mio. bruger-baner indtil videre. Men udviklerne har lavet lister med spil, så det er nemmere at finde de bedste. Vi forventer, der kommer rigtig mange baner fremover.

 

Vi anbefaler, at spille sammen med andre. Man kan maks. være fire spillere samtidig. Kameraet kan virke lidt kluntet til tider, men “Little Big Planet 3” er virkelig et spil, som er sjovt at spille sammen! Husk: Hvis man skal spille online med vennerne, kræves et PlayStation Plus abonnement.

 

Vi oplevede også nogle tilkoblingsproblemer og få bugs undervejs, men det regner vi med, fikses efterhånden.

 

Egnethed

“Little Big Planet 3” passer rigtig godt til børn fra syv år. Teenagere og voksne kan også have stor glæde af spillet, og vil nok have mere nytte af skaber-mode.

 

PEGI sætter en aldersgrænse på 7 år, fordi man kan spille online og på grund af mild, urealistisk vold. Fx kan Sackboy slå medspillere ned, men de rejser sig bare op igen og ryster på hovedet.

 

Det er hyggeligt at komme igennem historiedelen. Spillet kan være svært for de yngste, og stiller lidt krav til præcision og logisk tænkning. Det bliver svært, når man skal klare banerne fejlfrit for at få belønningerne. Belønningssystemet motiverer til at få alle items med.

 

Skaber-mode kan kræve lidt af spilleren, men der er god oplæring i “Dukkeakademiet”. Spillet har dansk tekst.

 

“Little Big Planet 3” følger samme opskrift som forgængerne, og er både kreativt og underholdende, men kunne godt bruge lidt mere nyskabning. Flere lag og nye venner højner oplevelsen.

 Spillet anbefales til børn fra syv år.

 Testet på Playstation 4

 Sværhedsgrad

3-6 år: Under anbefalet alder

 7-11 år: Spillet kan være svært til tider, men spilleren får god træning gennem spillet. Spillet passer godt til denne aldersgruppe. Det er sjovest at spille sammen med andre.

 12-15 år: Passer også godt til denne aldersgruppe. Måske det kan opleves lidt barnligt.

 16+: Passer også godt til unge og voksne. Særligt skaber-mode kan være rigtig godt.

PEGI: 7, “Vold”, “Skræmmende indhold”, “Online”

 

Sprog: Dansk tekst

 

Udgiver: Sony Computer Entertainment Europe

 

Udvikler: Sumo Digital

Del |

Tips en venn