Mere TV i julen

17.12.2012

”"I julen øger danskerne deres tv-forbrug med over en time om dagen i forhold til lavsæsonen om sommeren. I gennemsnit ser hver dansker næsten fire timers tv om dagen i perioden fra den 23. december til 1. januar mod lidt under tre timer om sommeren," forklarer Signe Villumsen, der er medieforsker i DR Medieforskning.” (Kilde: 13. december 2012 på www.tvnyt.com, http://www.tvnyt.com/artikel/default.asp?id=21244)

 Der bliver altså brugt en masse tid foran fjernsynet i juletiden, og ikke mindst børnene sidder der og labber alskens dejlige juleprogrammer i sig, mens de venter på, at det skal blive juleaften.

”"Julen byder på en masse traditioner og godt tv for børn. Juleaftensdag bruger børnene flere minutter foran fjernsynet end nogen anden målgruppe - formentlig fordi børnene skal have tiden til at gå, før spændingen bliver udløst, og fordi forældrene har travlt med at arrangere," siger Signe Villumsen.”
(Kilde: 13. december 2012 på www.tvnyt.com, http://www.tvnyt.com/artikel/default.asp?id=21244)

Der er derfor også vigtigt, at vi voksne stadig husker at   tale med børnene om det, de ser i fjernsynet her i juletiden. Børnene kan få   mange forskellige indtryk gennem tv’et i løbet af en dag, og selvom vi måske   ikke lige sidder med ved fjernsynet hele tiden, kan vi godt spørge lidt til,   hvad de har set af sjovt og uhyggeligt.

Husk også at tage jer tid til at lave noget sammen, så   julens fjernsynsprogrammer ikke blot bliver babysitting.

Se også Råd til forældre om TV-forbrug.

Billede: SXC

Del |

Tips en venn