Miki (app)

17.02.2014

Video Clip

Apptrailer:

Video Clip

Denne app-bog for de yngste fortæller en enkel og spændende historie om sneræven Miki og bruger fine og engagerende interaktive elementer.

Miki leger i de sneklædte bjerge, men falder ned fra en klippe og slår sig. Hvordan skal han komme hjem til sin mor i bjerghulen igen? Miki sover og drømmer om Tupilak, en snarrådig fyr, der kan bruge magi. Man da Miki vågner, er Tupilak der stadig, og heldigvis kan han hjælpe Miki med at kommer hjem.

Alligevel bliver det ikke nogen nem tur. Miki bløder, og både sultne ulve og en ørn får øje på hans røde spor. Samtidig er det koldt for en lille ræv højt oppe i bjergene. Miki er meget bange, og heldigvis kommer Tupilak altid, når han har mest brug for det.

Enkle og fine detaljer

“Miki” er forfatter Morten Dürrs første interaktive børnebog, med gode illustrationer af Lars Gabel. Det er en god historie for børn og har en passende længde til en app. Man skal selv drive historien frem i det tempo, man vil have, ved gule omrids om karaktererne og pile, man kan trykke på, når man vil – efter fortælleren har talt færdig. På nogle af siderne kan man også hjælpe Miki ved f.eks. at flytte ham trygt ind under en sten, når ørnen finder ham.

Leg med skærmen

En fin detalje er den lidt magiske snefnug-effekt, som kommer, når man fører fingeren hen over skærmen. Det passer godt til historien. Samtidig er det sjovt at lege lidt med skærmen, mens man lytter til fortælleren.

Mangler en kapitelmenu

Helhedsindtrykket af app’en er godt, men det er lidt dumt, det ikke er muligt at gå tilbage til menuen i løbet af historien. Det havde været godt at kunne starte eventyret forfra og hoppe frem og tilbage i fortællingen i en kapitelmenu. Efter at have hørt historien igennem, vil mange nok sætte pris på at kunne gå direkte til den del af eventyret, man vil se igen. Vi savner også muligheden for at repetere en enkelt scene, hvis man gik glip af noget eller vil se en spændende scene igen.

Egnethed

“Miki” er en fin fortælling for de yngste, men vi gør opmærksom på, at den er lidt uhyggelig. Miki bliver jagtet af ulve, som kan være meget nærgående. Det velproducerede lydspor bidrager til at gøre stemningen truende nogle gange. Derfor vil nogle børn under seks år nok sætte pris på at have forældrene i nærheden, når de ser eventyret for første gang. Ellers er det en spændende app-bog til børn og eventyrglade teenagere og voksne.

Foreslået aldersgruppe: Passer til børn fra seks år

Platform: iPad

Aldersgrænse: 4+

Pris: 6 kr.

Kategori: Bøger

Udvikler: Morten Dürr

kidsandmedia dk’s vurdering: Anbefales

Anbefales af kidsandmedia dk

Del |

Tips en venn