Minecraft

16.01.2015

Video Clip

Spiltrailer:

Video Clip

Gallery

Et af verdens mest populære spil er kommet i en ny version. Byg løs! Minecraft kan betragtes som en digital version af LEGO-klodserne, hvor man har et nærmest uendeligt antal klodser til rådighed. Man kan bygge hvad som helst, og man kan dele oplevelserne med vennerne. Spillet opleves genialt i al sin enkelthed, og Minecraft er blevet et af verdens mest populære spil.Anbefales af kidsandmdia dkEventyr/Puzzle

Playstation 3, Playstation 4, Xbox One, Xbox 360, Windows, Mac, Linux, Playstation Vita

Foreslået aldersgruppe: Anbefales til børn fra 7 år.

Minecraft kan betragtes som en digital version af LEGO-klodserne, hvor man har et nærmest uendeligt antal klodser til rådighed. Man kan bygge hvad som helst, og man kan dele oplevelserne med vennerne. Spillet opleves genialt i al sin enkelthed, og Minecraft er blevet et af verdens mest populære spil.

 “Survival” eller “Creative

Minecraft kan spille i to forskellige modes: “Survival” eller “Creative”. Survival-mode handler om at overleve og erobre nyt land i den digitale vildmark. Her kan man bygge sin egen gård, overleve ved at skaffe mad, hugge træer og hakke sten, mens man skal overleve zombier og eksploderende “Creepers”. I Creative-mode er der mere fokus på bare at bygge, og det er kun fantasien, der sætter grænser.

Større verden og mere plads

Spilverdenen i den nye lancering er 36 gange større sammenlignet med de første versioner. Større verden betyder mere plads til at bygge, endda med mere land, som kan udforskes og mere plads at dele med vennerne. Det er nemt at åbne verdenerne til fælles leg og byggeri.

God styring

I den nye udgave af Minecraft er navigeringen tilpasset til kontrolleren på en god måde. Styring af spilfiguren, gravning og placeringen af klodserne gøres med håndkontrolleren. Det fungerer rigtig godt.

Lettere for børn at spille

Alle opskrifter på ting, du kan lave, ligger i spillet, og det er op til dig at lave de rigtige ting. Har man alle materialerne, trykker man ganske enkelt for at bygge genstanden. Det gør konsoll-versionen af Minecraft lettere for børn at spille.

 Nemt at spille sammen

Spillet passer godt til at spille sammen, op til tre spillere kan spille sammen med delt skærm. Online kan man spille op til syv sammen.

Bagud i forhold til PC-versionen

Den største svaghed ved konsoll-versionen sammenlignet med Windows-versionen er, at PC-udgaven ligger langt foran i forhold til opdateringer. PC-udgaven byder også på flere byggeelementer.

Både store og små kan bygge sammen

Konceptet i Minecraft er særdeles godt. Minecraft giver spillerne mulighed for at bygge og udforske, og konsoll-versionen af Minecraft giver meget store områder at opdage. Det er let at spille sammen med vennerne både lokalt og online. Spillet er godt egnet som familiespil, hvor både store og små kan spille og bygge sammen.

Spillet anbefales på det varmeste.

Testet på Playstation 4

Børnevenlighed

Minecraft er et meget børnevenligt koncept i forhold til grafik og indhold. Grafikken er pixel-agtig og grovkornet, en slags digital LEGO-verden.

Mærket “Vold

Spillet er PEGI-mærket “Vold”: Man møder forskellige dyr og væsner, som skal bekæmpes. For de alleryngste kan det være lidt dramatisk, men for børn fra syv år er det ikke noget problem. Volden er tegneserieagtig og ikke realistisk.

Mærket “Skræmmende indhold

Spillet er mærket “Skræmmende indhold”: I Survival-mode er der stemninger og situationer, som kan opleves uhyggelige. Der dukker zombie-lignende væsner og skeletter op, og der er lydeffekter af uhyggelig karakter. Konceptet med, at der dukker uhyggelige væsner op, kan man slå fra og justere i indstillingerne af sværhedsgrad. I “Peace-mode” er der ingen angreb.

Spillet har ingen tale og teksten er engelsk.

Sværhedsgrad

3-6 år: Under aldersgrænsen

7-11 år: Spilkonceptet er godt tilrettelagt for denne aldersgruppe. Sværhedsgraden kan justeres gennem spillets indstillinger.

12+: Spillet har stor appel til unge og voksne. Sværhedsgraden kan tilpasses efter ønske.

PEGI: 7, Vold, Skræmmende indhold.

Sprog: Engelsk tekst, ingen tale.

Udvikler/Udgiver: Mojang Specifications

Del |

Tips en venn