Mobiltelefonen udvikler sig i disse år til et multimedieredskab som foruden sms og telefoni kan tilbyde musik, internetadgang, mail og mange andre funktioner og tjenester. Det stiller krav til forældrene om at tage stilling  til barnets brug af mobil telefon.
 

Medierådets guide til børns digitale liv

”Der er så meget forældre ikke forstår” er overskriften på Medierådets guide til børns digitale liv. Guiden henvender sig til forældre med 7-12 årige børn og den giver svar på, hvad man som forældre skal vide når børn går online.

more

Kære Lola: Nærvær og fællesskab, ja tak – Cyberfobi, nej tak!

Med al respekt for det store oplysningsarbejde, familievejleder Lola Jensen gør blandt os danske forældre, så har hun denne gang scoret selvmål. Hendes udfald mod moderne forældre med smartphones, tablets og computere giver kun anledning til dårlig samvittighed og fordømmelse.

more

Læge bruger begrænsning af medieforbrug mod børns overvægt!

Den danske læge Jens Christian Holm bruger konkrete begrænsning af tidsbrug, i behandling af børn med overvægt.

more

– Bevidstgørelse er den bedste løsning

En helt ny undersøgelse viser at 27 procent af Snapchat-brugerne har sendt intime billeder.

more

Sats på tillid og åbenhed i stedet for at udspionere

Spørgsmålet om hvorvidt forældre bør tjekke de unges aktivitet på sociale medier har skabt debat. – God dialog fra tidlig alder er at foretrække fremfor brandslukning i teenageårene, siger Barnevakten. (kidsandmedia i Norge Red.)

more

Google gør betaling i apps tryggere for børn

Efter krav fra Forbrugerombudsmanden og andre europæiske tilsynsmyndigheder fjerner Google ”gratis”-mærkningen af apps som kan downloades uden betaling, men som sælger forskellige tjenester inde i appen.

more

Lad mobilen blive liggende i bilen

Børnene kan opfatte det som en afvisning hvis forældrene snakker i mobiltelefonen når de henter dem i børnehaven.

more

Bliver I forstyrret af PUSH beskedernes på børnenes og din egen smartphone? Sådan slukker du dem!

Er det nødvendigt, at man hele tiden advares, når der kommer sms’er, opdateringer eller noget nyt i et spil? Mange børn oplever de stadige opdateringer som stressende, erfarer Barnevakten (kidsandmedia Norge). Læs hvordan du slukker for push-beskeder på iOS og Android.

more

Skader mobilen børnehjerner?

Det britiske Sundhedsministerium har iværksat verdens største studie af potentielle skadelige virkninger af mobilstråling hos børn.

more

Safer Internet Day

I kidsandmedia holder vi Safer Internet Day hver dag hele året rundt. Alligevel opfordrer vi til at skabe et bedre internet sammen, når vi sammen med massevis af organisationer verden over holder Safer Internet Day d. 11. februar. 

more

Ungdomsliv.dk

Ungdomsliv er en ny rådgivning og terapi til unge og forældre.

more

SnapChat på spil

Mange oplever, at deres telefon sender sms’er til det underlige telefonnummer 0013106830959, og at der efterfølgende bliver trukket penge for disse sms’er. Det er app’en SnapChat, der er på spil.

more

Første mobil som 10-årig

OK at give børnene mobil som 10-årig - det svarer danskerne i en undersøgelse. kidsandmedia dk giver gåde råd med på vejen.

more

Sociale medier er mere end Facebook

I manges bevidsthed er Facebook nærmest blevet begrebet af sociale medier, men sådan er virkeligheden ikke. Når forældre skal følge deres børn på de sociale medier, behøver de ikke nødvendigvis have deres egen profil, udtaler Maja Schurmann, projektleder for kidsandmedia dk.

more

Spændende læringsapps

Fem spændende læringsapps.

more

"Gratisapps" kan koste dyrt

Storbritannien vil se nærmere på lovligheden af spil, der retter sig mod børn, og som lægger pres på brugeren om at købe indhold.

more

Smartphones giver museskader

Hver tredje dansker har oplevet smerter i håndled og tommelfingre ved brug af smartphones eller tablets. Det viser en ny undersøgelse fra Contour Design. Især de unge er i risikogruppen, og hvis vi ikke passer på, kan smerterne blive meget mere udbredte i fremtiden, lyder det fra ekspert.

more

Forældre vil give deres børn gode medieoplevelser

Det viser en miniundersøgelse, som kidsandmedia dk har foretaget her på hjemmesiden. Tallene viser en tendens, fortæller Maja Schurmann, projektleder for kidsandmedia dk.

more

Sociale medier giver studerende dårlige karakterer

En amerikansk undersøgelse viser, at sociale medier og sms giver studerende dårlige karakterer, hvorimod avislæsning og musik giver gode karakterer.

more

Sexmobning førte til selvmord

En 17-årig pige, Rehtaeh Parsons, fra Canada hængte sig selv efter flere års sexmobning. Nu bliver hendes mindeside brugt som diskussionsfora for mobning.

more

Familiemagasinet ser på digitalisering i skolen

iPads og andre digitale medier giver nye måder at undervise på. Elevernes egne kompetencer kommer i spil. Men desværre betyder digitale medier også ”grænseløs” mobning. Det dokumenterer Familiemagasinet, der netop er udkommet. Læs mere her.

more

Sociale medier bandlyser tilskyndelse til anoreksi, bulimi og cutting

Sociale medier bandlyser tilskyndelse til anoreksi, bulimi, cutting og lignende.

more

kidsandmedia dk til Forskningens Døgn i Vejle

Forskningens Døgn bød på mange spændende tilbud. I Vejles center Mary’s blev elever fra 1. og 2. kl. fra Engum Skole, elever fra Hældagerskolens overbygning samt Vejles voksne borgere undervist i Ipads, Iphones og tablets af elever fra Campus Vejle og HTX i Vejle. Læs mere her...

more

QR-koder til kognitivt udfordrede

Iværksætterne Niki Nielsen, Lasse Emil Hildebrandt og Jakob Klein Petersen har udviklet hjælpeværktøjet, der via en QR-kode giver adgang til vejledninger og huskelister, som kan hjælpe med at give overblik over gøremål eller opgaver. kilde: www.teknologividen.dk

more

Hellere SMS end samtale

Børn og unge vil helst kommunikere med en SMS.

more

Mobilen gør jaloux

Børn bliver frustrerede, når de ikke kan komme i kontakt med deres forældre, fordi de er optaget af en skærm.

more

Norsk bipper på verdensmarkedet

I Norge og snart resten af verden kan forældre købe et værktøj, som sættes på mobilens sim-kort. Opfindelsen skal beskytte de mindste mobilbrugere mod uhensigtsmæssige henvendelser og brug.

more