My Penguin (app)

31.05.2013

Nu kan unge “Club Penguin”-fans glæde sig over, at der er kommet en app til iPad, hvor man kan logge ind i pingvinernes populære virtuelle verden.

 “My Penguin” hedder den nye app, som giver adgang til Disney’s “Club Penguin” på iPad. Det er en glædelig nyhed, eftersom tablets er meget populære blandt børn og unge. App’en tilbyder en lidt forenklet udgave af “Club Penguin”, men alle de centrale funktioner er selvfølgelig med, og der er også nyt indhold i app’en som kan låses op. I app’en kan man oprette en ny pingvin, eller logge på med sin eksisterende konto. Og kontoen er selvfølgelig synkroniseret, sådan at alt, hvad man gør på iPad’en overføres, når man logger på “Clud Penguin” på en computer - og omvendt.

“Club Penguin”s virtuelle verden

For dem, der ikke kender “Club Penguin”, kan det være godt at vide, at tjenesten tilbyder en børnevenlig verden, hvor man kan chatte med vennerne og spille en række småspil. Når man registrerer sig, laver man en pingvin, og man kan ændre pingvinen og klæde den på, efterhånden som man spiller. Gennem minispil tjener man virtuelle penge, som kan bruges til opgraderinger af tøj, baggrunde, farver og meget mere. Der er stærkt fokus på sikkerhed i “Club Penguin”, og forældre skal bl.a. bekræfte og godkende, at deres børn opretter en konto, når de registrerer sig første gang. Nyttig information til forældre om tjenesten og sikkerhed findes på “Club Penguin´s hjemmeside: http://www.clubpenguin.com/parents

Husk, at det er muligt at købe medlemskab i “Club Penguin”, noget som giver flere fordele - fx egne medlemsområder og eksklusive gaver og tøj. Det gøres gennem en hjemmeside, hvor man vælger enten abonnement til en måned, et halv år eller et år.

Brugervenlig app

App’en “My Penguin” er enkelt og overskueligt opbygget, fordi man fra en central menu får adgang til sin egen pingvin, venner og en virtuel butik, samt en blog og en side med videoer (stort set alle trailere og andet promoveringsmateriale). Derudover er der flere spil, hvor man kan vinde virtuelle penge, som senere kan bruges i butikken. Man kan selvfølgelig også chatte med vennerne og lære nye venner at kende, akkurat som i computer-versionen.

“Club Penguin” giver børn god træning i digitale færdigheder og indblik i, hvordan spil og sociale medier fungerer. Der er også gode filtrer, som blokerer upassende samtale og indhold. Alligevel kan det være en god idé at tage en snak med børnene om internetbrug, før de slippes løs på chatten. Nogle gode råd, som også findes på “Club Penguin”s egen hjemmeside er:

  • Aldrig at sende personlige informationer fx. navn, alder, adresse, mobil-nr., skole.
  • Ikke at dele sit password med andre end sine forældre. Hvis nogen får fat i ens password, kan de logge ind i ens navn og tage ens identitet.
  • Hvis nogen gør eller siger noget, som gør én utryg, så fortæl det til forældrene eller en anden voksen, man har tillid til.
  • Vælg et brugernavn, der ikke afslører, hvem man er, eller hvor man bor.

Egnethed

“Club Penguin” har etaberet sig som en populær og børnevenlig tjeneste, og for børn er det en sjov og sikker måde at blive kendt med sociale medier på. App’en har aldersmærkningen 4+, og der er ikke noget i vejen for, at børn i denne alder trygt kan udforske “Club Penguin”, selv om de alleryngste sikkert vil have brug for lidt hjælp til at komme i gang. Husk at app’en kun findes på engelsk, så forældre skal være forberedt på at lære børnene lidt engelsk - men så snart de har lært de sværeste ord, er sproget ikke noget problem.

Foreslået aldersgruppe: Passer til børn fra 4 år.

Platform: iPad

Aldersmærkning: 4+

Pris: Gratis, men med mulighed for køb af medlemskab

Kategori: Spil

Udvikler: Walt Disney

kidsandmedia dk’s vurdering: Anbefales

Anbefales af kidsandmedia dk

Del |

Tips en venn