Ny børnekanal formidler viden til større børn

01.03.2013

Den 4. marts går DR Ramasjang og DR Ultra i luften med to meget forskellige tilbud til både de små og de større børn.

"Vi har valgt en strategi, hvor vi gør det bedre i forhold til bestemte målgrupper. Så alle i Danmark oplever, at der er et relevant tilbud ”lige netop til mig”," siger DR generaldirektør Maria Rørbye Rønn til kidsandmedia dk.

For første gang får de små deres helt egen kanal, når DR Ramasjang bliver et trygt og legesygt småbørnsunivers. På DR Ultra kan børn i skolealderen til gengæld se det, som er relevant og interessant for dem, med alt hvad det indebærer – både det sjove, det eksperimenterende, det udfordrende og det alvorlige.

"Vi må erkende, at vi ikke kan rumme børn fra to-tre år og helt op til 13-14 år på én kanal. Der er simpelthen en verden til forskel. Enten siver de små, eller så siver de store. Det er så endt med en børnekanal Ramasjang, som er attraktiv for både små børn og forældrene. For det er tv, der i vidt omfang skal ses sammen med nogen. Hvorimod DR Ultras målgruppe er de lidt større børn. Her er man i en forandringsproces, hvor der også er programmer, hvor man ikke ønsker at forældre kigger med. Man vil have noget for sig selv," siger generaldirektøren.

I har også lanceret DR3, hvor målgruppen er 15-39 år…

"Det vigtige for os er, at kanalen har nogle styrkepositioner, som vi gerne vil fokusere på. Det er dokumentar, satire, musik og videnskab. Vi håber, at det appellerer til yngre seere generelt. Det er ikke så vigtigt, om det er den specifikke målgruppe. Det kan også være en 45-årig – eller en 14-årig, der er interesseret i videnskab."

"Skal vi stadig leve op til vores opgave at levere public service kvalitet til alle danskere, er vi overbeviste om, at dette er den bedste måde at gøre det på. Seerne skal vide, at på den og den kanal kan jeg finde netop noget til mig," slutter Maria Rørbye Rønn.

 Læs også: Nyheder for børn - for første gang i Danmark

eller: Skarpere børne-tv på DR

Del |

Tips en venn