Ny medielov giver mere målrettet tv til børn og unge

12.10.2012

Foto: Kirstine Vinderskov, programredaktør for Ramasjang (af Anders Hviid)

9. oktober 2012 indgik regeringspartierne aftale om mediepolitikken 2012-2014 med samtlige af Folketingets partier på nær Liberal Alliance.

Kulturminister Uffe Elbæk udtaler: ”Det er en aftale, som lever op til regeringsgrundlagets målsætning om at styrke de danske pubblic service-medier – både ved mindre detailregulering og ved tilførsel af licensmidler til bl.a. en styrket indsats overfor børn og unge i forhold til dansk musik.”

I den forbindelse har kidsandmedia dk talt med Kirstine Vinderskov, der er kanalredaktør for DR Ramasjang, om hvilken forskel det kommer til at gøre for tv-udbuddet til børn og unge hos DR.

To kanaler

Den nye medielov betyder bl.a., at DR nu kommer til at lave to kanaler for børn, hvor de tidligere kun har haft DR Ramasjang som børnekanal. På DR Ramasjang er den primære målgruppe de 7-12 årige børn, og det har derfor til tider været en udfordring at favne de yngre børn.

De to kanaler betyder, at DR både får en kanal for de 7-12-årige og en for de 3-6årige. ”Der er et stort skel mellem disse to aldersgrupper”, forklarer Kirstine Vinderskov og pointerer, at det giver DR mulighed for at kunne lave mere målrettet indhold, der passer individuelt til hver af de to grupper aldersmæssigt.

Nyheder for børn

Skelsættende bliver det også, at der for de 7-12-årige kommer til at blive sendt rigtige nyheder. Dvs. den type nyheder, som også sendes for voksne, men prioriteret og fortalt for de store børn.

kidsandmedia dk ser det som en skelsættende begivenhed for børn og forældre:

”Tidligere har forældrene alene måttet formidle de store nyheder til børn, som forældrene vurderede, deres børn skulle kende til. Det var forældrenes ansvar at formidle nyhederne i børnehøjde med udgangspunkt i de nyheder, som de selv havde adgang til. Nu kan forældrene bruge DR’s nyheder for børn til at skabe dialog med deres børn om de begivenheder, der sker i Danmark og i verden – og det i børnenes højde. Vi er meget glade for dette nye tiltag!”, udtaler Maja Schurmann, projektleder for kidsandmedia dk.

Stadig programmer, der samler

På den ene side vil de to kanaler give mulighed for at målrette udsendelserne bedre til de to grupper af børn. Det har tidligere været problematisk, når der f.eks. blev brugt uhygge og spænding i fiktionsserierne. Samtidig pointerer Kirstine Vinderskov, at der stadig også vil være fokus på de programmer, der samler, såsom Barda og Store Nørd, der hidtil har været set af begge grupper. ”DR sætter pris på programmer, der samler og ikke splitter familien ad, ” fortæller Kirstine. De vil derfor også fortsat sende film, som hele familien kan se sammen.

 

Del |

Tips en venn