Nyheder for børn – for første gang i Danmark

04.02.2013

DR Ultra vil sende nyheder tilrettelagt for de 7-12-årige børn. DR Ultra bliver de første i Danmark, der forsøger sig med at lave nyheder til børn. Stine Lynghard er den nye vært og Tommy Zwicky er redaktør og vært på Ultra Nyt.

(Billede: Stine Lynghard og Tommy Zwicky, foto: Bjarne Hermansen)

”Vi tror, børnene får det ud af det, at de får nogle af de forklaringer, og noget af den tryghed, som de ikke nødvendigvis altid får i voksennyhederne. Vi ved, at børn er nyhedsbrugere, og de 8-12-årige, ser minimum to nyhedsudsendelser om ugen. Men det er jo ikke fortalt eller forklaret for dem, så de må have en masse åbne spørgsmål,” forklarer Kirstine Vinderskov og fortæller, at det er grunden til, at DR Ultra vil prioritere at runde nyhederne af i stedet for at få dem hurtigt ud.

Det er heller ikke alle forældre, der prioriterer at forklare nyhederne for deres børn eller se nyheder med dem og tale om nyhederne med børnene. Her kan DR Ultras nyheder være en hjælp:

 ”Måske kunne de her nyhedsudsendelser også være et redskab for forældrene til at samle op eller snakke om nogen af hændelserne,” fortæller Kirstine om DR Ultras nyhedsudsendelser. Det er meningen, at det er de samme nyheder, der bliver sendt til voksne, der skal sendes til børnene. Det afgørende bliver formen på formidlingen af nyhederne.

”Børnene skal have en ordentlig forklaring på, hvorfor nyheden skete. Vi skal fortælle, hvad der bliver gjort ved det skete efterfølgende,” forklarer Kirstine Vinderskov og tilføjer:

”Jeg synes også, det er vigtigt, at børnene, hvis det er muligt, får at vide, hvad de selv kan gøre. Så de også får mulighed for at gøre noget selv.

Et eksempel kan være, at børnene selv kan hindre ulykker i trafikken ved at have reflekser på.”

Stine Lynghard er børnenes faste holdepunkt, når hun fremover skal være nyhedsvært på tre af ugens fire nyhedsudsendelser. Tommy Zwicky er redaktør på ’Ultra Nyt’ og indtager værtsrollen i den sidste af de fire ugentlige nyhedsudsendelser.

Der kommer også til at være comedy og humor på den nye kanal, DR Ultra, og kanalen bliver mere samspillende med børnene, så de selv kan byde ind med indhold og komme i kontakt med den, forklarer Kirstine.

Læs mere om DR Ultra her.

Del |

Tips en venn