Olsen Banden på dybt vand

21.10.2013

Video Clip

Filmtrailer: Olsen Banden på dybt vand

Video Clip

Den gode, gamle Olsen Bande har fået nyt liv på det store lærred. ”Olsen Banden på Dybt Vand”. Det er den anden film i rækken af Olsen Banden-animationsfilm, og selvom den er mere vellykket end sin forgænger, ”Olsen Banden på de bonede gulve”, står den stadig i skyggen af de klassiske Olsen Banden-film.

Jeg har en plan...

Historien i filmen følger en velkendt skabelon. Egon har en plan, og med hjælp fra Keld og Benny skal de tre antihelte udføre det perfekte kup og ende som millionærer. På vej mod millionerne udfoldes det velkendte karaktergalleri (Yvonne, Bang Johansen, Dynamit Harry, kriminalbetjent Jensen, m.fl.) som mere eller mindre ufrivilligt besværliggør, at Egons geniale plan kan føres ud i livet.

Denne gang er det oliepenge, der er omdrejningspunktet for Olsen Bandens anstrengelser. Bang Johansen, direktør for Hæderkronede A/S, har udviklet en maskine, der kan mangedoble udbyttet af den traditionelle olieudvinding. En kostbar maskine, som Egon gerne vil have fingre i.

Med snilde, balloner, et halvt glas rødbeder, et par seler og tre pilsnere planlægges kuppet, der ikke kan gå galt. Men det gør det jo selvfølgelig alligevel. Og som altid må de tre venner gå grueligt meget igennem før Egon (igen), ender bag lås og slå. 

En mærkværdig blanding af nyt og gammelt

Som i de oprindelige Olsen Banden-film er det opfindsomheden omkring kuppet, der er et af de bærende elementer i filmen. Her er man som tilskuer godt underholdt, uanset om man er barn eller voksen. Samtidig er stemmeskuespillet i top, og karaktererne er charmerende og fremstår sprællevende.

Derimod er der for få tidspunkter, hvor filmen er rigtig sjov. Og den rummer også en del falde-på-halen humor, som langt fra altid rammer plet. Og det giver samtidig tilskueren (i hvert fald de lidt større børn, og voksne) tid til at undre sig over, at karaktererne ikke har ændret sig siden halvfjerdserne, mens filmens handling udspiller sig i et moderne Danmark med mobiltelefoner, havvindmøller og IC4-tog.   

Egnethed

”Olsen Banden på dybt vand” er tilladt for alle. Og det er en rigtig familiefilm, i den forstand, at der er lidt til både mor, far, storebror og lillesøster. På den ene side kan man argumentere for, at tilskueren bør kende figurerne, for at få det optimale ud af historien og forstå referencerne til de gamle Olsen Banden-film. Derudover er filmen farverig og fyldt med sjove karakterer, som også vil underholde de mindre børn, der introduceres til Olsen Banden-universet for første gang.

”Olsen Banden på dybt vand” er også en familiefilm i den forstand, at den er et stykke dansk kultur, der står i dejlig kontrast til de politisk korrekte animationsfilm, vi kender fra eksempelvis Disney og Pixar. Det er med andre ord, både sjovt og charmerende at følge de tre småkriminelle, der med en alkoholiker på slæb (Dynamit Harry), uden vold og med stor kreativitet forsøger at narre pengene fra de helt store forbrydere i den kriminelle underverden.

Fakta om filmen

Instruktør: Jørgen Lerdam. Genre: Animation, Familiefilm. Skuespillere: Martin Buch, Nicolaj Kopernikus, Kurt Ravn, Lars Ranthe, Anette Heick, m. fl. Sprog: Dansk. Nationalitet: Dansk. Spilletid: 1 time og 30 minutter. Produktion: Nordisk Film, A. Film. Distribution: Nordisk Film. Produktionsår: 2013. Medierådet for børn og unges aldersgrænse: tilladt for alle.

Kidsandmedia dk's vurdering: OK

Del |

Tips en venn