Peddersen og Findus - Den lille drillepind

10.10.2014

Video Clip

Filmtrailer:

Video Clip

En fin og sjov film for de yngste om to bedstevenner og deres sjove idéer.

Anbefales af kidsandmdia dk

Tysk børnefilm - dansk tale

Aldersgrænse: Tilladt for alle

 

“Peddersen og Findus - Den lille drillepind” er en børnevenlig film med et godt budskab om venskab.

Handling

Peddersen er en gammel mand, som bor i et lille rødt hus. Her hygger han, laver sjove opfindelser og plejer sine kærlighedssyge høns. Men han er faktisk lidt ensom. Derfor bliver han meget glad, da fru Andersen kommer med en ny ven til ham - en lille kat, som får navnet Findus.

Bedstevenner

Manden og katten finder hurtigt sammen, og Peddersen bliver meget overrasket, da Findus begynder at tale. Fra det øjeblik er de bedstevenner, og der er ingen ende på rækken af sjove projekter, de finder på - både for at hygge sig og for at løse små og store problemer. 

Findus bliver jaloux

Blandt de skøre påfund er pandekage-kage-bagning, forsøg på tyrefægtning og rævejagt med fyrværkeri. Men alt er ikke bare fryd og gammen. Da Peddersen får sig en hane, bliver Findus jaloux og venskabet sættes på prøve.

Vurdering

Denne tyske filmatisering af Sven Nordqvists kendte børnebøger er en god filmatisering af den populære bogserie. Tidligere er der lavet tegneserier om de to venner, men i filmen er rigtige skuespillere med og Findus er animeret. Det fungerer rigtig godt. Stilen er afslappet og munter og ved hjælp af lidt overdrevet skuespil, flotte farver og et passende lydspor bliver det til halvanden times underholdning, som passer godt til de yngste biografgæster.

 “Del med en ven og du får dobbelt igen

Filmen har også et godt budskab. Bedst siges det i én af sangene - del med en ven og du får dobbelt igen. Udover alt det positive med venskab, tager filmen også fat i det negative. Da Findus bliver jaloux på den nye hane, blomstrer egoismen op og fører til løgne. Peddersen er ikke så god til at vise, hvor meget han sætter pris på Findus. Og på samme måde som vennerne lærer af sine fejl, kan børn som ser filmen få nyttige indblik i, hvor godt det er at have en bedsteven - selvom der er nogle problemer undervejs.

 Egnethed

“Peddersen og Findus - Den lille drillepind” er tilladt for alle og passer godt til de yngste. Vi anbefaler filmen til børn op til ti år. For ældre børn bliver det for barnligt.

 

Instruktør: Ali Samadi Ahadi Genre: Animation, børnefilm Sprog: Danske stemmer Nationalitet: Tyskland Spilletid: 1t 29min Distribution: SF Film A/S Produktionsår:  2014 Medierådet for børn og unges aldersgrænse: Tilladt for alle Begrundelse: Filmen har en gennemgående humoristisk stemning. I nogle scener, kommer hovedpersonerne ud for uheld, bliver forfulgt eller kommer i andre vanskelige situationer. Da disse spændende momenter imidlertid ikke er langvarige og hører til kategorien "gode gys" for de mindre børn, og da de er indrammet af sjove og kærlige situationer, vurderes det, at filmen ikke vil kunne virke skræmmende på børn.

 

 kidsandmedia dk’s vurdering: Anbefales

Del |

Tips en venn