Pikmin 3

25.09.2013

Video Clip

Spiltrailer

Video Clip

Du er strandet på en mystisk planet og opdager, at du ikke er alene. Nogle mærkelige indfødte kaldet Pikmins dukker op og sammen kan I redde hinanden. Et fint børnespil for unge og voksne, men det bliver lidt for voksent og vanskeligt for børn.

Historie og koncept

Man spiller som medlem af en gruppe intergalaktiske opdagelsesrejsende, som er blevet spredt ud over en fremmed planet, fordi rumskibet styrtede ned. Ens overordnede opgave er at samle forskellige væsner sammen, som er spredt for alle vinde på den fremmede planet, finde mad og samle metaldele sammen, som skal bruges til at bygge et nyt rumskib til at flygte fra planeten.

De indfødte, kaldet Pikmins, hjælper med de forskellige opgaver. Man kan bruge Pikmins til at møde forhindringer og fjender, som dukker op i det mystiske og farverige landskab på den fremmede planet. Hvis man har nok Pikmins med sig, vil de løse de udfordringer, som kommer. Man skal sørge for at beskytte dem i løbet af dagen og sikre, at alle Pikmins kommer trygt tilbage til rumskibet før solnedgang. Hvis man ikke gør det, bliver de stakkels efterladte Pikmins spist af nattens rovdyr.

Løs struktur

Spillets struktur er overraskende løs. Hvis det er dag i spillet, kan man udforske planeten i sit eget tempo, samle frugt, forske i intergalaktisk teknologi og stadig søge dybere ind i ukendt territorium. Man har ingen tvungen tidsplan. Man bruger 1 flaske med saft om dagen, og hvis man løber tør for væske, er det Game Over. Man skal med andre ord sørge for at ekspeditionen har nok mad og drikke og få alle Pikmins trygt med hjem inden natten falder på.

Omsorg er central

“Pikmin 3” er et strategispil. Der findes forskellige racer af Pikmins, som har forskellige egenskaber. Meget af spillets charme og udfordringer handler om at samle, lede og vise omsorg for de søde Pikmin-racer. De bliver afhængige af én, og man bliver afhængig af dem, i en fælles jagt på både overlevelse og succes.

Spillet kan spilles af op til to spillere, hvilket fungerer rigtig godt.

Spillets grafik, farver og former er som et børnespil - men konceptets opgaver og kompleksitet retter sig først og fremmest mod unge og voksne. “Pikmin 3” er et originalt koncept og fantastisk godt lavet, men fungerer efter vores optik bedst som et finurligt børnespil til voksne. Betragter man spillet på vegne af unge og voksne, er dette en rigtig god produktion, som vil forundre, charmere og glæde mange. Derfor tildeles spillet kidsandmedia dk’s anbefalingsmærke.

Vi tror i øvrigt, at mange børn vil opleve spillet komplekst og lidt svært at finde ud af. Ud fra denne vanskelighedsgrad, vurderer vi, at spillet først og fremmest vil give spillerglæde til teenagere og voksne.

Testet på Wii U. 

Børnevenlighed

Spillet har en tegneserieagtig, flot og farverig grafik, som er børnevenlig i forhold til indtryk og opgaver. Det byder på mange forskellige verdener med stor variation. En af de flotteste, grafiske og detaljerige spil, vi har set til Wii U. De forskellige væsner, der dukker op i spillet, er både søde og børneagtige i udformningen.

Spillet har engelsk tekst. Der er i praksis ingen tale i spillet.

Format: Wii U

Sprog: Engelsk tekst og tale

PEGI: Anbefalet alder: 7+

Udvikler: Nintendo

Udgiver: Nintendo

PEGI 7

Sværhedsgrad

3-6 år: Under anbefalet alder.

7-11 år: Vi vurderer, at spillet vil opleves vanskeligt og komplekst for mange i denne aldersgruppe. Spillet giver ingen tydelige ledetråde til spilleren. Man kan dog finde en del hints og tips undervejs i spillet.

12-15 år: Spillet appellerer til unge og voksne, og vanskelighedsgraden passer godt til denne aldersgruppe.

16+ år: Spillet appellerer til unge og voksne, og vanskelighedsgraden passer godt til denne aldersgruppe.

Foreslået aldersgruppe: Ud fra vanskelighedsgraden af spillet, vurderer vi, at det vil give mest glæde til spillere  fra 12-13 år og opefter.

kidsandmedia dk’s vurdering: Anbefales

Anbefales af kidsandmedia dk

 

 

 

Del |

Tips en venn