Pili Pop

19.12.2013

Video Clip

Spiltrailer:

Video Clip

”Pili Pop” kombinerer leg og læring på en rigtig god måde for de børn, der gerne vil være bedre til engelsk.

Smartphones og tablets har vist sig at være et godt pædagogisk redskab, og det viser denne app til fulde. I “Pili Pop” har udviklerne fundet en flot balance mellem læring og underholdning, hvor børn motiveres til at lære engelske ord og udtale.

God indføring i engelsk

“Pili Pop” består af fire niveauer, hvor man på hvert niveau skal løse en række opgaver i henholdsvis India, Mexico, Japan og Kenya. Opgaverne er varierede og præsenteres i form af sjove minispil. Gennem dem lærer man mere end rigeligt engelsk til at klare sig i hverdagen – f.eks. tal, farver, mad, tøj, familiemedlemmer og dyr.

Forældre bør være opmærksomme på, at al tekst og alle forklaringer er på engelsk, så børn vil nok have brug for hjælp i starten til at forstå, hvad spillet går ud på. Spillet er dog så intuitivt og nemt lavet, at der ikke vil gå lang tid, før de kan klare sig selv.

Sjove taleopgaver

De forskellige minispil er delt op i to hovedkategorier – lytteopgaver og taleopgaver. Lytteopgaverne går ud på, at en fortæller præsenterer et ord eller en instruktion, og så er det barnets opgave at finde løsningen. Det kan fx være at finde de rigtige ingredienser til en opskrift eller at sætte et billedkort sammen med det rigtige ord. I taleopgaverne fungerer det på samme måde, men der er det barnets opgave at sige ordet. Det fungerer nemt ved, at man trykker på en “record”-knap og siger ordet. Indspilningen analyseres derefter gennem talegenkendelse.

Hvert minispil skal gennemføres på tid, og man belønnes med alt fra én til tre stjerner alt efter, hvor mange rigtige ord man har. Til hver opgave er der også en “Pili Book”, hvor børn kan lære ord og øve udtale uden tidspresset i minispillene.

Taleopgaverne er meget sjove, og det er virkeligt engagerende at finde den rigtige udtale. Men der er nogle ting, som er godt at vide. Spillet bruger stort set amerikansk udtale, og børn lærer et bestemt tonefald – uden at det nødvendigvis er et problem. Samtidig varierer det lidt, hvor godt spillet er til at godkende udtalen. Nogle gange er der stor fejlmargen, mens det andre gange er svært at få den til at godkende udtalen af det rigtige ord.

Høj pædagogisk kvalitet

Det skal dog ikke være en grund til ikke at købe spillet. Det er et spil med høj pædagogisk kvalitet, og prisen på 45 kr. viser, at der er lagt et solidt fagligt arbejde i udviklingen af spillet. Udover det engelske sprog, præsenteres børnene for spændende kulturer og traditioner i andre verdensdele.

Efterhånden vil der komme flere niveauer, hvilket vil gøre den allerede indholdsrige app til en stor, spændende og lærerig verden at kaste sig ud i.

Egnethed

“Pili Pop” er så brugervenlig og nem lavet, at børn helt ned til 5 år kan lære engelsk, hvis de altså får lidt hjælp i starten. App’en fungerer som et godt supplement til skolen, og børn, der bruger app’en, før de begynder at lære engelsk i skolen, vil have et solidt grundlag at lære ud fra.

Forældre, der vil følge lidt med i børnenes læring, har mulighed for at få tilsendt en gratis månedlig fremdriftsrapport fra Pili Pop.

   

Foreslået aldersgruppe: Passer til børn fra 5 år.

Platform: iOS

Aldersmærkning: 4+ (Apps i denne laveste kategori har intet skadeligt indhold)

Pris: 45 kr.

Kategori: Uddannelse

Udvikler: Swasa

kidsandmedia dk’s vurdering: Anbefales         

Anbefales af kidsandmedia dk
Del |

Tips en venn