Pokémon Y

22.11.2013

Vælg en Pokémon og tag på opdagelse til det mystiske eventyrland Kalos!

Pokémon-spillene er en rollespilsserie, hvor man spiller rollen som Pokémon-træner og drager afsted på eventyr sammen med mystiske væsener kaldet Pokémons. Ved siden af selve historien, indeholder serien en række sociale funktioner fx udveksling af Pokémoner og kamp mod venner.

“Pokémon Y” begynder med at tage én med til en helt ny region kaldet Kalos. Kalos er et mystisk sted formet som en stjerne, og i denne region rejser man gennem smukke skove, blomstrende byer og møder nye Pokémon-figurer. Hovedstaden i regionen er Lumiose City, en storby med et tårn, som er sat som en ikonisk struktur i spillet.

I Kalos-regionen møder man mange nye Pokémoner, som man kan kæmpe imod, fange og registrere i sit Pokédex. En træner er nemlig kun så god, som de Pokémoner, man bliver venner med. Pokémon Y introducerer en ny form for transport, nemlig at ride på den nye Pokémon Gogoat.

Kommunikation med andre spillere

Spilleren kan kommunikere med andre spillere gennem StreetPass. Det er muligt at spille med op til fire personer både offline og online. Muligheden for at dele spillet med vennerne øger spillerglæden.

Minispil

Spillet har en ny funktion, som kaldes “Super Training”, hvor man kan gennemføre ekstra minispil med de forskellige Pokémonfigurer. Dette udvikler indholdet i spillet.

Flot grafik

Grafikken i spillet er meget bedre, sammenlignet med tidligere udgivelser til Nintendo DS og 3DS. Flotte billeder, velfungerende 3D-effekter og fine kameravinkler i spillet giver høj kvalitetsfølelse. Spillet er indholdsrigt, bl.a. udgør minispillene et fint tillæg til hovedspillet. Selv om Pokémon-konceptet er meget det samme som i tidligere udgivelser, synes vi, dette er et godt og spændende spil til børn. Vi tror også, Pokémon-fans blandt unge og voksne vil kunne lide denne udgivelse, som måske er det bedste Pokémonspil til 3DS nogensinde. Spillet tildeles kidsandmedia dk’s anbefalingsmærke.

 

Børnevenlighed

Spillet er baseret på kendt Pokémon grafik, en børnevenlig verden i forhold til grafik og indtryk. Japansk tegneserieverden, hvor de søde små monsterballs hele tiden kæmper mod hinanden.

PEGI: 7+: Indholdet i dette spil passer til børn på 7 år og opefter. Det indeholder: urealistisk vold mod fantasifigurer. Spillet giver mulighed for at spille online.

Spillet er mærket “Vold”. Pokémon-spillene handler som regel om kampe og turneringer mod andre Pokémons.

Spillet er derudover mærket “Online”. Spilleren kan kommunikere med andre spillere gennem StreetPass. Det er muligt at spille op til fire personer sammen både offline og online.

Spillet er kun tilgængeligt med engelsk tekst. Pokémon-spillene indeholder meget tekst-dialog.

PEGI 7

Sværhedsgrad

3-6 år: For børn op til 6-7 årsalderen, vurderer vi, spillet vil være for svært. Derudover er al tekst på engelsk, og spillet indeholder meget tekst.

7-11 år: Spillet er godt tilrettelagt for denne gruppe i forhold til sværhedsgraden. Det er derudover en fordel at kunne læse engelsk.

12-15 år: Vi tror, spillet bliver for forudsigeligt og nemt for en del i denne aldersgruppe. Vi tror dog, unge og voksne Pokémon-fans vil kunne lide denne udgivelse, som måske er det bedste Pokémon-spil til 3DS nogensinde.

16+ år: Vi tror, spillet bliver for forudsigeligt og nemt for en del i denne aldersgruppe. Vi tror dog, unge og voksne Pokémon-fans vil kunne lide denne udgivelse, som måske er det bedste Pokémon-spil til 3DS nogensinde.

Foreslået aldersgruppe

Spillet passer bedst til børn i alderen 7-12 år.

kidsandmedia dk’s vurdering: Anbefales.

Format: Nintendo 3DS, Nintendo 2DS

Sprog: Engelsk tekst og tale

PEGI: 7+, mærket “Vold” og “Online”

Udvikler: Game Freak

Udgiver: Nintendo

Anbefales af kidsandmedia dk

 

Del |

Tips en venn