Postmand Per - Filmen

04.08.2014

Video Clip

Filmtrailer:

Video Clip

Tags

TV og film

”Postmand Per – Filmen” er uforpligtende underholdning for de mindste. Vores allesammens favorit postbud er stadig charmerende i al sin naive godhed. Dog er der gået noget tabt for Postmand Per universet i springet til det store lærred.

Her er Per, Postmand Per...

”Postmand Per – Filmen” foregår, ligesom resten af Postmand Per universet, i og omkring den lille by, Grønnedal. Her er alt (næsten) ved det gamle. Per kører ud med pakker, og breve i store stakker. Men da postvæsnet skal spare penge og effektivisere, bliver der vendt op og ned på hverdagen for Per, katten Emil og alle deres venner. Alt imens Pers postrute overtages af robotter, melder Per sig til det X-Factor lignende show ”Der er kun dig”, for at vinde en rejse til hans kone, Sonja.

Familien og de gode venner

Postmand Per har altid været en af hverdagens helte. Han hjælper sine venner og alle dem han kender. Men da Per pludselig får travlt med at pleje sin ”karriere” som deltager i et talentshow, må han erkende, at det ikke giver meget tid til de nære relationer. Dette er også moralen i ”Postmand Per – Filmen” - at den verden vi lever i, hvor vi omgiver os med teknologi i alle mulige former, har en tendens til at gå hurtigere og hurtigere. Og i fremskridtets og effektiviseringens navn, glemmer vi de nære relationer.

Fra dukkefilm til animationsfilm

Ved første øjekast ligner Postmand Per universet sig selv – lyse, stærke farver, runde former og de karakteristiske karakterer med overdimensionerede hoveder. Der er dog den afgørende forskel, at ”Postmand Per – Filmen” er en computeranimeret tegnefilm og ikke en dukkefilm, som den klassiske Postmand Per serie. Herved mister universet den langsommelighed og naive charme der er så karakteristisk for de oprindelige Postmand Per film. Man fristes endda til at sige, at dette spring fra en dyr og langsom produktionsmetode (dukkefilmen) til den moderne og billigere animationsfilm gør, at filmen ikke lever op til sin egen morale.

Mest til børnene og lidt til de voksne

Det er efterhånden mere reglen end undtagelsen, at børne-animationsfilm ikke kun er for børn, men også lidt for de voksne. Det samme gælder i ”Postmand Per – Filmen”. Historien foregår i børnehøjde samtidig med at der tilsat ironiske kommentarer og referencer, tiltænkt det voksne publikum. Selvom det er set mere elegant udført, eksempelvis i ”Toy Story” eller ”Up!”, fungerer det ganske udmærket i ”Postmand Per – Filmen”. Dog kan man som voksen ikke undgå, at sidde tilbage med fornemmelsen af, at der er gået noget tabt i oversættelsen fra Engelsk til Dansk.

Egnethed

"Postmand Per – Filmen” henvender sig mest til de små og mellemstore børn. Bortset fra et par ”farlige” robotter er stemning i Grønnedal, som altid, glad og venlig. Historien forgår i et tempo hvor de fleste kan være med, og moralen værner om det hjemlige og de nære relationer mellem familie og venner. Alligevel har Postmand Per mistet noget af charmen, i springet fra dukkefilm til animationsfilm.

Fakta om filmen

Instruktør: Mike Disa. Genre: Animation, børne/familiefilm. Skuespillere (danske stemmer): Ole Fick, Ann Hjort, Jakob Garde, Johannes Lassen, m. fl. Sprog: Dansk. Nationalitet: Storbritanien/USA. Spilletid: 1 time og 28 minutter. Produktion: Classic Media. Distribution: Warner, Fox og SF Film. Produktionsår: 2014. Medierådet for børn og unges aldersgrænse: Tilladt for alle. Se mere 

Trailer
http://www.youtube.com/watch?v=VJjs_07mcPc

Kidsandmedia dk's vurdering:

 OK

Del |

Tips en venn