Professor Layton and the Azran Legacy

31.01.2014

Video Clip

Spiltrailer:

Video Clip

Tag ud på et nyt eventyr med Professor Layton og hans modige assistenter Luke og Emmy, og rejs med luftskib til Froenborgs frosne landskab som første stop mod at løse mysteriet bag den oldgamle Azran-civilisation. Spillet byder på en ny samling af mere end 500 gåder, hjernevridere og interaktive puslespil, som man skal løse på sin vej. De består af mere end 150 puslespil, som låses op i løbet af spillet, og over 365 puslespil, der kan downloades som Daily Puzzles hver dag.

Levende mumie

Trioen får et brev fra en berømt arkæolog, som beskriver hans opdagelse af en “levende mumie”. Det viser sig at være en pige indkapslet i is, en levende efterkommer fra den oldgamle Azran-civilisation. Netop den civilisation, som Professor Layton har forsøgt at forstå hele sit liv. Heltene får pigen fri af isen, men før de kan lære noget af hende, dukker den onde Targent-organisation op og kidnapper hende. Det er op til Professor Layton at redde pigen og afsløre hemmelighederne bag Azran-arven før Target. Den sidste fortælling afslutter forhistorien, som begyndte med “Professor Layton and the Spectre’s Call” og linker historien tilbage til “Professor Layton and the Curious Village” – det allerførste spil i serien.

Mange banebrydende puzzles

Spillet indeholder det største udvalg af nye puslespil i serien af Professor Layton-spillene, bl.a. tre nye minispil i Professor’s Trunk. Spillet har også forskellige tema- og moduskategorier. I “Dress Up” får man rollen som modekonsulent for et udvalg af farverige karakterer, som man møder på sine rejser. Man skal blande og matche delene, man finder, for at skabe den perfekte stil til hver karakter.

I “Nut Roller” styrer man et egern, der skal manøvrere valnødder til målet gennem en forhindringsbane. Rul sten og nødder rundt på niveauerne for at knuse forhindringerne og for at skubbe valnødden mod målet. Hjælp egernet med at bygge et lager af valnødder, og hun kan måske hjælpe med at finde hints, som er skjult rundt om i verdenen. I “Blooms and Shrooms” passer man på en blomsterhave fyldt med overraskende planter med magiske kræfter, men desværre også giftige svampe. Plant blomster i bestemte positioner for at undgå de skadelige svampe og fyld haven med smukke blomster for at vinde.

Del udfordringer med vennerne online

Som noget nyt findes Treasure Hunt-mode, som giver mulighed for at dele udfordringer med andre spillere online. I løbet af spillet kan man samle op til 100 genstande, som man kan udfordre andre til at finde i deres egne spil via StreetPass. Denne blanding af hukommelse og udforskning belønner også alle Professor Layton-fans med gevinster, fx 3D-ting til at dekorere luftskibet med eller hotelbilletter, som afslører specielle drømmesekvenser med karakterer, som fans har mødt i tidligere spil.

Spillet kan kommunikere med andre spillere via StreetPass. Spillet kan downloade automatiske opdateringer via SpotPass. Det kræver at 3DS-maskinen er online.

Høj kvalitet

Vi synes, spillet er godt lavet og udviser kvalitet. Gådeløsning og puzzle-konceptet udgør en værdifuld udvidelse af denne slags spil. Professoren udfordrer hjernen frem for reaktionsevnen. Spillet er indholdsrigt og har gode udvidelsesmuligheder online. Vi anbefaler, at forældre, som overvejer at købe spillet til deres børn, er opmærksomme på spillets koncept og målgruppe.

Spillet er testet på Nintendo 3DS 

Børnevenlighed

Spillet har en børnevenlig grafik baseret på japansk tegnekunst: enkle, farverige tegninger. Udtrykket og miljøet er charmerende “Phileas Foog”-stil. Handlingen og humoren i spillet er derudover primært rettet mod spillere, som er ældre end den tidlige skolealder. Laytons mystiske verden passer først og fremmest til teenagere og derover.

 

PEGI’s vurdering: Spillets indhold passer til personer ældre end 7 år. Det indeholder: Vold i en tegneserieagtig, slapstick eller barnlig udgave, der kan være foruroligende for de yngste børn. Billeder eller lyd kan være skræmmende for små børn. Vold vises ikke, men indikeres.

Spillet er indholdsmærket “Vold”. Vold er ikke et centralt element i spillet, og volden er af tydelig fiktiv karakter. I nogle tilfælde er der scener, hvor volden ikke vises, men indikeres.

Spillet er indholdsmærket “Frygt”. Nogle af scenerne og atmosfæren i spillet kan være lidt uhyggelige uden at være meget skræmmende for børn. For spillets hovedmålgruppe, som, vi forventer, er teenagere og voksne, øger dette bare spændenden.

Spillet har engelsk tekst og tale.

 

PEGI 7

PEGI vold

PEGI Frygt

Sværhedsgrad

3-6 år: Under aldersgrænsen.

7-11 år: Spillet indeholder opgaver og gåder med varierende sværhedsgrad, men generelt er det nok lidt for svært for mange i denne aldersgruppe. Spillet kan fungere som fælles hjernegymnastik for forældre og børn, der spiller sammen. Spillet har engelsk tekst og tale. Sprogkundskaber er vigtige for at mestre dette spil, som indeholder mange gåder og puzzles.

12-15 år: Spillet passer godt til denne aldersgruppe.

16+: Spillet passer godt til denne aldersgruppe.

Foreslået aldersgruppe

Vi vurderer, at spillet appellerer mest til gådelystne spillere fra 12 år og opefter, som synes, det er spændende at hygge sig med mange forskellige hjernevridere.

kidsandmedia dk’s vurdering: Anbefales

Format: 3DS, 2DS

Sprog: Engelsk tekst og tale

PEGI: Anbefalet alder 7+. Indholdsmærket: “Vold”, “Gys”.

Udvikler: Level-5

Udgiver: Nintendo

Anbefales af kidsandmedia dk 
Del |

Tips en venn