Professor Layton and the Miracle Mask

19.03.2013

Professor Layton er tilbage - for første gang til Nintendo 3DS. Professoren giver dig 150 helt nye puslespil at hygge dig med.

Professor Layton and the Miracle Mask byder på 150 helt nye gåder og hjernevridere. Hvis man kobler Nintendo 3DS-konsollen op på et trådløst netværk kan man downloade yderligere 365 gratis puslespil.

Historien

I Professor Layton and the Miracle Mask (som er det femte spil i serien) møder man Layton, Luke og Emmy fra spillet “Professor Layton and the Spectre’s Call”. Den modige triologi bliver tilkaldt for at stoppe en mystisk skurk, som går under navnet: “The Masked Gentleman”, fra at terrorisere byen Monte d’Or med magiske, mørke mirakler. Professoren mistænker en magisk maske: “The Mast of Chaos” for at være involveret. Rygterne lyder, at masken giver den, som bærer den, magiske kræfter.

Åbenbaringen tager Layton med tilbage til en mørk episode i hans fortid, for måske kan svaret på nutidens problemer findes her. Disse tilbageblik introducerer spilleren til Laytons forældre og barndomsvennen Randall. Her skal man også spille den 17-årige Layton, der betaler en høj pris, da han opdager sin lidenskab for arkæologi.

Animeret charme

Spillet indeholder fortsat den animerede charme og håndtegnede grafik, som man kender fra Professer Layton-serien. I denne udgaver er der tilføjet 3D-animationer og
figurer, som giver spillet en visuel dybde. Figurerne fremstår meget mere levende end de tidligere udgivelser til DS-formatet. Spillet indeholder også et nyt spilmode, hvor en ung Professor Layton udforsker ældgamle ruiner og har brug for hjælp til at nå frem til en række underlige kamre samtidig med, at han skal undgå forhindringer og fjendtlige mumier.

Gentagelser af tidligere eventyr

Hvis man har spillet de tidligere udgivelser i Layton-serien, kan dette spil virke som en gentagelse af tidligere eventyr. Layton-veteraner bliver sandsynligvis ikke skuffet, men heller ikke voldsomt imponeret.

Udfordring for både hoved og hænder

For nye gåde-jægere har dette spil meget at byde på, men det er kun, hvis man kan lide den spilgenre, Layton bevæger sig i: Hovedet er lige så vigtigt som hænderne. Layton byder på magi med varme og charme. Vi synes, det fortjener vores anbefalingsmærke, men gentager opfordringen til forældre om at være bevidste om spillets koncept i forhold til, om det passer til deres børn.

Testet på Nintendo 3DS

Børnevenlighed

Spillet har en børnevenlig grafik baseret på japansk tegnekunst: enkle, farverige tegninger. I handlingerne er humoren i spillet først og fremmest rettet mod voksne. Laytons mystiske verden er primært målrettet teenagere og voksne.

 

           

PEGIs vurdering: 7+

Indholdet af dette spil er passende fra 7 år og opefter. Det indeholder: urealistisk vold mod fantasifigurer.

Spillet har PEGI-mærkningen for vold.

Volden er tegnet og tydeligt fiktiv.

Spillet har kun engelsk tale og tekst.

Sværhedsgrad

3-6 år: Under aldersgrænse.

7-11 år: Spillet indeholder opgaver og gåder med varierende sværhedsgrad, men generelt er det nok for svært for mange i denne aldersgruppe. Det kan dog være god hjernegymnastik til forældre og børn, der spiller sammen.

12-15 år: Spillet er godt tilrettelagt for denne aldersgruppe.

16+: Spillet er godt tilrettelagt for denne aldersgruppe.

Foreslået aldersgruppe: Vi tror spillet appellerer mest til spillere fra 12 år, som er glade for hjernevridere af mange forskellige slags.

Format: Nintendo 3DS

Sprog: Engelsk tekst og tale

PEGI: 7, vold.

Udvikler: Level-5

Udgiver: Nintendo          

Anbefales af kidsandmedia dk

PEGI 7

PEGI vold

Del |

Tips en venn