Bliver I forstyrret af PUSH beskedernes på børnenes og din egen smartphone? Sådan slukker du dem!

19.09.2014

Er det nødvendigt, at man hele tiden advares, når der kommer sms’er, opdateringer eller noget nyt i et spil? Mange børn oplever de stadige opdateringer som stressende, erfarer Barnevakten (kidsandmedia Norge). Læs hvordan du slukker for push-beskeder på iOS og Android.

Af Rune H. Rasmussen

Det bliver hurtigt stressende, når telefonen og tabletten til igen og igen lyser op, vibrerer eller laver lyde. Af og til kan sådanne advarelser være nyttige, men lige så ofte trækker de unødvendig og uønsket opmærksomhed mod skærmen. Af den grund kan det være smart at lære, hvordan man slukker for disse notifikationer og fravælger dem, man kan undvære.

Sluk for irriterende advarsler i iOS:

Apples produkter bruger operativsystemet iOS. For at ændre opsætning af push-beskeder går du til Indstillinger og vælger Meddelelsescenter. På denne menuside finder du alle apps, du har installeret.

Sådan indstiller du dagsoversigten.

Apps er sorteret i to menuelementer; Inkluder og Inkluder Ikke. Dette henviser til hvilke apps’ beskeder, der skal inkluderes i dagsoversigten, som du kan trække ned fra toppen af skærmen (før fingeren fra udenfor øverste del af skærmen og nedad). Hvis du bruger dagsoversigten aktivt, kan det være smart at rydde op her. For at flytte en app over til Inkluder Ikke trykker du på den, så du kommer ind på menuen vist på billedet til højre.

Lidt nede i menuen finder du valget Vis i Meddelelsescenter, og ved at trække knappen til venstre fjernes appen fra centeret.

Sådan indstiller du push-beskederne.


Disse skal indstilles for hver enkelt app, og gøres via den samme menu (som du finder ved at trykke på ønsket app). Under Advarelsesformater finder du tre valg som definerer hvilken type varsel der skal vises på skærmen:

  • Ingen: Der kommer ingen form for meddelelse eller varsel. 
  • Bannere: En meddelelse kommer til syne på en linje øverst på skærmen og forsvinder efter nogle sekunder. 
  • Advarsler: En stor besked vises i en boks midt på skærmen.

Derefter følger andre valg:


Etiket på appsymbol: Dette henviser til den lille røde boble, som dukker op oppe til højre på appikonet på hovedmenuen, med et tal indeni. Det vil sige, at hvis du har fået tre nye sms’er siden sidst, så vises en boble med tallet tre i. Træk knappen til venstre, hvis du vil slukke for denne funktion.

Advarelslyd: Træk til venstre for at slukke for lydvarsler. Dette er måske den vigtigste funktion at deaktivere, hvis du til stadighed bliver forstyrret af irriterende lyde.

Helt nederst kan du vælge om eventuelle advarsler og beskeder skal kunne vises på en låst skærm. Det indebærer at beskeden vil være synlig uden at telefonen låses op. Hvis du ikke vil have, at andre skal kunne smugkigge på de beskeder, du får, kan denne funktion deaktiveres.

Forstyr ikke


I tillæg har du mulighed for at aktivere funktionen Forstyr ikke. Det gør du ved at trække hurtig  Indstillinger op nederst på skærmen og derefter vælge halvmånen Forstyr ikke. Så kommer du ind på skærmen vist på billedet til højre.

Ved at aktivere Manuel bliver indkommende opkald og varsler sat på lydløs, når skærmen er låst, og der vises et månesymbol i statuslinjen. Hvis du vil have, at telefonen skal være lydløs også når du bruger den (ikke låst skærm) kan du gå helt nederst i menuen og vælge Altid. I tillæg har du i samme menu mulighed for at specificere tidspunkt for, hvornår du ikke vil modtage varslinger og opkald. Du kan også specificere undtagelser – for eksempel lukke for opkald mellem klokken 21:00 og 08:00, men samtidig tillade opkald fra ønskede numre.

Android:

Googles operativsystem Android bruges af en række mobilproducenter, og også på denne platform har du muligheder for at fravælge modtagelse af push-beskeder.
(Bemærk: Følgende fremgangsmåde er baseret på Android-version 4.4.2 KitKat på Samsung Galaxy S4. Versioner ældre end 4.1 Jelly Bean har ikke tilsvarende indstillinger.)

Også i Android skal du ind på en menu, hvor du for hver enkelt app kan kontrollere indkommende varsler.

Gå til Indstillinger og vælg så Apps, og så får du en liste over alle installerede apps. Derefter er det bare at gennemgå listen med apps, og trykke på den app du ønsker at ændre indstillingerne til. Så kommer du ind på en menu med Programinfo, og her kan du fjerne hakket i Modtag ikke varsler fra appen.

På billedet til højre ser vi at "Vis advarsler" for Snapchat er hakket af, det vil sige at varslerne fra Snapchat vil vises. Tryk på hakket for at deaktivere varsler.

Fravælg reklame

Det er også muligt at gå ind på dine kontoindstillinger og fravælge "Modtag markedsinformation". Ved at deaktivere dette alternativ siger du nej til at modtage specialtilbud, medlemsfordele og lignende via e-post, SMS eller push-beskeder. Denne indstilling vælger du ved at gå ind på Indstillinger, vælge menufanen Kontoer, derefter Samsung-konto (her skal du logge ind) og på næste menu vælge Profil. Inde på Profil skal du så trykke på det lille blyant-ikon oppe til højre, og så – endelig – kan du fjerne hakket i Modtag markedsinformation.

Advarselstype skal ændres inde i hver enkelt app

For at ændre hvilken type varsel du vil modtage, hvis du ønsker at modtage varsler, bliver det lidt mere kompliceret. Så skal du åbne hver enkelt app, finde menuen for indstillinger inde i appen (ikke alle apps har dette), og vælge ønsket type advarsel. Facebook og Snapchat er eksempler på apps, som har denne type valgmuligheder.

Ellers findes der forskellige varianter og versioner af operativsystemet til Android, så det er vanskeligt at give specifikke instruktioner – da ældre og nye varianter har forskelle.

I øjeblikket findes der ingen " Forstyr ikke "-funktion til Android, men Google har annonceret at dette vil komme med det nye operativsystem Android L.

Del |

Tips en venn