Rejsen til Fjerkongens rige

15.04.2014

Video Clip

Filmtrailer:

Video Clip

”Rejsen til Fjerkongens rige” er en flot rejse ind i et fantasifuldt og originalt univers. Et univers hvor filmens forskellige karakterer fortæller en sød, sørgelig, sjov og surrealistisk historie.

Fjerkongen har taget min mor! Og jeg vil have hende tilbage

Filmens hovedperson, den lille kaninunge Johan, mister pludselig sin mor. Fjerkongen har taget hende med til sit rige. Men hvem er Fjerkongen? Og hvorfor har han taget Johans mor? Spørgsmålene er mange, og Johans far vil ikke rigtig tale om deres fælles tab af moderen. I stedet flytter Johan og hans far ud på en båd midt ude på havet, for at være i sikkerhed. For Fjerkongen er bange for vand. Dog er Johan, modsat sin far, ikke bange for Fjerkongen, og der går ikke længe før han er på vej mod det ukendte for at finde sin mor.

En utraditionel historie

Johans rejse til Fjerkongens rige er en utraditionel historie i den forstand, at den ikke benytter sig af en klassisk fortællermæssig modstilling mellem det gode og det onde. Johans far er bange for Fjerkongen, mens Johan i stedet går til sagen med nysgerrighed og et barns ubekymrede gå-på-mod. Som filmen udfolder sig, viser det sig da også, at Fjerkongen ikke kan betragtes som en ”ond” karakter. 

En langsom og eftertænksom film

At filmen ikke har en decideret ”skurk” eller noget ondt, der skal bekæmpes med vold og magt, resulterer også i en langsom film. Langsom skal i denne sammenhæng forstås som en positiv egenskab, idet det giver tilskueren tid til at tænke sig om, digte med på historien og stille spørgsmålstegn ved det, der udspiller sig på skærmen.

Harmonien genoprettes

Filmens morale er derfor åben til fortolkning. Men der er ingen tvivl om at ”Rejsen til Fjerkongens rige” har hjertet på det rette sted. For selvom historien kan virke ulogisk eller skæv (især fra et voksent og rationelt perspektiv), så behandler den nogle grundlæggende og meget menneskelige temaer som liv/død, savn og kærlighed på en spørgende og ærlig måde.  

Egnethed

For de mindre børn vil enkelte karakterer og scener i ”Rejsen til Fjerkongens rige” kunne virke foruroligende. Men herudover kan det varmt anbefales, at børn fra syv år (og deres forældre) tager med på en rejse ind i et fantasifuldt og tankevækkende univers. 

Fakta om filmen

Instruktør: Esben Toft Jacobsen Genre: Animation, Familiefilm. Danske stemmer: Pelle Falk Krusbæk, Lars Brygmann, Søs Egelind, Flemming Quist Møller m.fl. Sprog: Dansk . Nationalitet: Dansk. Spilletid: 1 time og 18 minutter. Produktion: Copenhagen Bombay. Distribution: Cophenhagen Bombay. Produktionsår: 2014. Medierådet for børn og unges aldersgrænse: 7 år. Læs mere her.

 Kidsandmedia dk's vurdering: Anbefales

Anbefales af kidsandmedia

Del |

Tips en venn