App gør skoleelever bedre til at læse

28th April 2016 - Danske skoleelever, der har brugt FrontReads læsetrænings-app, er blevet 56 procent hurtigere til at læse. App’en, der både træner læsehastighed og forståelse, har løftet elevernes niveau i dansk læsning med en hel karakter. Læs mere om app'en her.

more

En forældreguide til Instagram

30th January 2015 - ConnectSafely og UK Safer Internet Centre har udviklet en nyttig ressource for forældre som ønsker information og gode råd om Instagram.

more

Ekspert råd. Hvad er et passende tidsforbrug foran skærmen?

28th November 2014 - Barnevakten.no (kidsandmedia i Norge, Red.) får rigtig mange henvendelser fra forældre, som ønsker råd om, hvad der for børn er passende tid foran skærmen. Vi har spurgt forskellige eksperter om råd. ( Det samme oplever kidsandmedia.dk også Red).

more

Lær de unge at sætte egne grænser for billeddeling

29th October 2014 - Ingen netbaserede tjenester er hundrede procent sikre. Bevidsthed i forhold til egne handlinger og mulige konsekvenser er den bedste måde hvorpå børn og unge kan sikre deres egen mediehverdag, mener Barnevakten. (kidsandmedia i Norge Red.)

more

Nyttig information om Snapchat

24th October 2014 - Snapchat er en af de ”hotteste” apps i mobilverdenen. I denne artikel har vi samlet central information om Snapchat, nogle problemområder og en masse gode råd til forældre.

more

Lad mobilen blive liggende i bilen

26th September 2014 - Børnene kan opfatte det som en afvisning hvis forældrene snakker i mobiltelefonen når de henter dem i børnehaven.

more

Bliver I forstyrret af PUSH beskedernes på børnenes og din egen smartphone? Sådan slukker du dem!

19th September 2014 - Er det nødvendigt, at man hele tiden advares, når der kommer sms’er, opdateringer eller noget nyt i et spil? Mange børn oplever de stadige opdateringer som stressende, erfarer Barnevakten (kidsandmedia Norge). Læs hvordan du slukker for push-beskeder på iOS og Android.

more

Gode råd til sikkerhed på nettet

8th October 2013 - Hvordan undgår man identitetstyveri? Eller at personlige oplysninger pludseligt ikke er personlige længere? Her er 10 gode råd fra Det kriminalpræventive råd, Digitaliseringsstyrelsen og Rigspolitiet.

more

5 medieråd til sommeren

21st June 2013 - Når sommeren står for døren og turen går til de dejlige badestrande, tager vi baderådene med som en naturlig del af bagagen. Men hvad med medieråd? kidsandmedia dk har udviklet fem baderåd, så børnene kan få en tryg mediehverdag - også i sommerferien.

more

Pas på skjulte udgifter i ”gratis” apps

6th May 2013 - Mange spil til tablets og smartphones er gratis at hente ned. Men for ægte penge kan man købe virtuelle værdier, som giver store fordele. Mange forældre har oplevet at få tårnhøje regninger, efter at deres barn har brugt store summer på køb i apps.

more