Er digital mobning værre end traditionel mobning?

1st November 2016 - Mobning på nettet kan føre til, at offeret oplever større angstsymptomer end ved mobning ansigt-til-ansigt, fortæller Ida Risanger Sjursø, stipendiat ved Læringsmiljøcenteret ved Universitetet i Stavanger.

more

Lær de unge at sætte egne grænser for billeddeling

29th October 2014 - Ingen netbaserede tjenester er hundrede procent sikre. Bevidsthed i forhold til egne handlinger og mulige konsekvenser er den bedste måde hvorpå børn og unge kan sikre deres egen mediehverdag, mener Barnevakten. (kidsandmedia i Norge Red.)

more

Nyttig information om Snapchat

24th October 2014 - Snapchat er en af de ”hotteste” apps i mobilverdenen. I denne artikel har vi samlet central information om Snapchat, nogle problemområder og en masse gode råd til forældre.

more

Gode råd mod mobning

31st October 2013 - Her giver Per Oluf Tell Farm tips og råd om mobning.

more

Mobning på Formspring

16th July 2013 - Formspring er et af de hurtigst voksende sociale medier, som mange børn og unge bruger. Politiken.dk advarer og giver gode råd mod mobning på Formspring.

more

Køb Digital Barndom online

23rd April 2013 - Køb kidsandmedia dk's håndbog i børn og medier online her. 

more

Familiemagasinet ser på digitalisering i skolen

19th March 2013 - iPads og andre digitale medier giver nye måder at undervise på. Elevernes egne kompetencer kommer i spil. Men desværre betyder digitale medier også ”grænseløs” mobning. Det dokumenterer Familiemagasinet, der netop er udkommet. Læs mere her.

more

Mobning øger risiko for sygdom

28th February 2013 - "Både mobbede børn og deres mobbere har forhøjet risiko for psykiske lidelser som voksne, viser forskning", skriver Kristelig Dagblad i dag. Læs mere her.

more

Digital mobning starter oftest i skolen

22nd February 2013 - Peter ALbæk, formand for Børns Vilkår, skriver om digital mobning: "Mobning på sms, sociale medier mv. udspringer stort set altid af problemer i skolen og foretages stort set altid af andre børn, de kender fra skolen." Læs mere her. 

more

Forbud mod facebook er ikke løsningen

19th February 2013 - Center for Digital Pædagogik tror ikke på forbud som hjælp i kampen mod digital mobning.

more

Mobning er udbredt på skoler

12th February 2013 - Otte ud af 10 skoler oplever problemer med elever, der mobber hinanden på sociale medier. Det viser en undersøgelse fra DR Nyheder.

more

Stig Rossen mod digital mobning

8th February 2013 - Kampagnen ”Drop Mobning Nu” støttes også af Stig Rossen, der er protektor for organisationen kidsandmedia dk. Læs mere her.

more

Red Barnets video mod mobning

5th February 2013 - Gode råd til mobning fra Red Barnet - til forældre og børn.

more

Net-mobning.dk

31st January 2013 - Net-mobning.dk giver information og rådgivning om net-mobning. Læs mere her.  

more

Tv-program bekæmper mobning

9th January 2013 - Silas Holst blev mobbet i skolen. Nu lærer han i tv-programmet ”Silas’ opgør” andre unge at håndtere mobning.

more

Ny Digital Barndom ude nu

17th December 2012 - Håndbogen ”Digital Barndom” er ude nu med masser af nyttig vejledning i børns brug af mobiltelefon, computerspil og håndtering af digital mobning.

more

Større brug for netetik

10th December 2012 - Forskellige digitale platforme stormer frem, og det skaber nye rum og situationer for digital mobning. Det er svært for lærere at følge med, og forældrene er ofte for blufærdige til at blande sig. Der er brug for generelt netetik, fortæller Jonas Ravn fra Cyberhus til Kristelig Dagblad 7. december 2012.

more

Facebook kæmper aktivt mod mobning

5th November 2012 - Facebook kæmper aktivt mod mobning. De har nu lanceret en ny funktion, som skal hjælpe til, at der bliver taget hånd om mobningen på Facebook. Den ”vælger at gøre en person som den unge stoler på opmærksom på problemet og bede om hjælp” – f.eks. en lærer, forælder eller træner i en klub. Dette forklarer Thomas Myrup Kristensen. Dette skriver MetroXpress. Læs her.

more

Voksne lærer børn at mobbe... Gør du?

29th October 2012 - ”Voksne lærer børn at mobbe” – sådan lyder overskriften i et læserbrev fra Jyllands-Posten d. 28.10.2012, og der er noget om problematikken. Læs mere her og se spørgsmål, der kan være med til at afklare, hvilket forbillede du er for dit barn.

more

Brug kidsandmedia dk i kampen mod digital mobning

22nd October 2012 - I disse dage fyldes medierne med eksempler på digital mobning. Unge mennesker har demonstreret mod mobning med opfordring fra Vi Unge, og Facebook fyldes med meninger og sider, vi kan synes godt om for at tilkendegive, at vi er imod digital mobning og vil kæmpe mod det. kidsandmedia dk er en aktiv medspiller i kampen mod digital mobning. Læs mere her.

more

DR sætter fokus på digital mobning

31st May 2011 - Dokumentarprogrammet sætter fokus på digital mobning den 2. juni. Tonen er uhørt grov, når børn ned i 10-års-alderen mobber hinanden på nettet.

more

Forældre bør vide noget om goSupermodel

29th April 2011 - Mange unge piger bruger masser af tid, og nogle også mange penge, på netsamfundet goSupermodel. Hvad er positivt og hvad er negativt omkring spillet?

more

Hvad gør du, hvis dit barn bliver mobbet?

3rd March 2011 - Hvad kan du, som forælder, gøre for at forhindre at børn bliver mobbet på nettet? Og hvad gør du i en mobbesituation? Situationen: Et barn bliver mobbet i skolen, i løbet af dagen og modtager modbydelige og truende e-mails og SMS'er om natten. Barnet føler, at der ikke er mulighed for at flygte fra mobningen, som foregår døgnet rundt, og barnet bliver meget stresset af det.

more

Hvordan kan du finde ud af, at dit barn bliver mobbet?

3rd March 2011 - Tænker du på, om dit barn bliver udsat for mobning? Her fortæller vi om tegn og symptomer hos barnet, både når det gælder traditionel og digital mobning.

more

Webcam og strip

9th November 2010 - Brug af webcam, når man er online, gør samtalen mere levende. Der skabes en slags nærhed, Samtidig kan man forblive anonym og man kan misbruge billederne. Der skal tænkes før der cammes.

more

MovieStarPlanet

8th November 2010 - Denne side med 270.000 danske brugere tilbyder børn at skabe deres egen tegnefilm figur og film. De skal bruge engelsk undervejs. Men ikke alt er for børn viser reaktioner fra Norge.

more