Sikker Internet Dag 2015

09.02.2015

Sikker Internet Dag fejres d. 10. februar 2015 i over 100 lande under sloganet: ”Let’s create a better Internet together”. Sloganet markerede 10 års dagen for fejring af SID i 2014. Vi gentager succesen i 2015. 

Af Rune H. Rasmussen

Sikker Internet Dag ( Webwise Day ) afholdes i februar hvert år af Insafe, placeret under Europa-Kommissionens Safer Internet Programme. Formålet er at fremme sikker og ansvarlig brug af teknologi internet og mobiltelefon, især blandt børn og unge. 10 februar organiserer Sikker Internet Dag den ellevte , med mottoet  ”Let’s create a better Internet together”" og på verdensplan fremhæves dette på en række forskellige måder . 

Følg Sikker Internet Dag her , videoer, tweets og mange ressourcer (engelsk).

Hashtag for dagen er # SID2015

Mellem 12.00 og 15.00 om sender SID TV Safer Internet Day. Dette sendes fra England , med for børn fra  otte til 15 år, og programledere fra BBC børn kanal. Her bliver en masse sjov , god information og mere spændende forestillinger. Læs mere og se SID TV her

I Danmark fejres dagen med følgende arrangementer:

Det danske Sikker Internet Center (SICDK) markerer dagen med fokus på de potentialer og udfordringer, der er ved at være online som barn og ung. I dagene omkring SID 2015 og på selve dagen henvender vi os direkte til børnene og de unge gennem undervisning og chatforum. På dagen gør vi desuden opmærksom på børn og unges liv og leg med medier gennem et debatarrangement og nyhedsbreve til forældre, lærere, pædagoger, SSP’er og industrien.

 

Oplysningskampagne på folkeskoler

Red Barnet samarbejder med Microsoft om en SID oplysningskampagne for børn og unge om trygt og sikkert brug af online medier. Da SID i år fejres i de skolernes vinterferie, afvikles oplysningskampagnen fra starten af marts. Microsoft stiller omkring 100 medarbejdere til rådighed, og Red Barnet tilrettelægger et undervisningsforløb for medarbejderne, så de ansatte ved Microsoft kan undervise elever i deres egne børns skole. 

Chatforum for børn og unge

Center for Digital Pædagogiks online rådgivning for unge, Cyberhus, havde til SID 2014 stor succes med et særligt chatforum for børn og unge om internettets potentialer og udfordringer. Derfor inviterer helplinen igen børn og unge til at give deres input til debatten om, hvordan internettet og et væld af platforme kan bidrage til børn og unges kreativitet, socialisering og innovation, samt hvordan alle kan støtte op om god trivsel med online miljøer. Et særligt fokus for debatten lægges på guiden til unge om deres menneskerettigheder online. Guiden er udgivet af Medierådet for Børn og Unge i samarbejde med Institut for Menneskerettigheder og findes her

Forældre debatterer digital trivsel og sikkerhed

Medierådet for Børn og Unge inviterer forældre til en workshop om de 7-12 åriges online hverdagsliv. På workshoppen debatteres børns liv med online miljøer og forældrenes bekymringer, forventninger og ansvar, der knytter sig dertil. Resultatet af workshoppen skal give input til en guide, der forventes lanceret i efteråret 2015 i samarbejde med udbydere af sociale online miljøer og spil til de 7-12 årige. Workshopdeltagerne vil opleve oplæg fra Stine liv Johansen (Aarhus Universitet), DR Medieforskning, Skole & Forældre, WatAgame og Hastrupskole. Centralt for workshoppen er debatten inden for temaerne: rettigheder og markedsføring, sikkerhed og beskyttelse, samvær og trivsel samt leg og læring. Stine Spedsbjerg (StineStregen) tegner visuelt referat af workshoppen. Workshoppen er lukket for tilmelding.

Link til Medierådet for børn og unge.

Del |

Tips en venn