Sly Cooper: Thieves in Time

22.07.2013

Video Clip

Filmtrailer: Sly Cooper Thieves in Time

Video Clip

Den frække tyv Le Paradox forsøger at stjæle titlen som den bedste tyv fra Cooper-slægten. Mestertyven Sly skal rejse tilbage i tiden for at redde slægtens ære – men nye eventyr dukker op. Spillet egner sig til børn fra 7 år og op, men appellerer også til ældre børn og voksne.

Et spil i guldrækken

Det er fjerde spil i rækken for vaskebjørnen Sly Cooper, og det er en guldrække i genren actionspil til børn. I “Thieves in Time” lærer man mestertyven Slys forfædre at kende. På mystisk vis er Cooper-slægtens hemmeligheder og tyvetricks forsvundet fra familiekrøniken. Sly tager sine venner med på eventyr – skildpadden Bentley og flodhesten Murray, og bruger Bentleys tidsmaskine til at rejse tilbage i tiden for at finde ud af, hvad der foregår. Det viser sig, at en anden mestertyv ved navn Le Paradox vil have titlen som den bedste tyv, der nogen sinde har levet, ved at stjæle fra de bedste gennem tiderne – Sly Coopers forfædre.

Eventyr i historiske tidsaldre

Sly og vennerne følger efter Le Paradox bl.a. til Det vilde Vesten, Istiden og Renæssancen. Hver gang vennerne dukker op i en ny tidsalder, begynder de at løse gåderne for at finde ud af, hvad der er sket med tip-tip-tip-tip-osv.-faren til Sly i netop den tidsalder. Hurtigt går det op for Sly, at hans forfædre er taget til fange af nogen, der ikke hører til i den tidsperiode. De skal reddes af vores blåklædte helt, der til sidst kæmper mod skurkene fra fremtiden. Historien er delt op i kapitler, hvor hvert kapitel dækker en tidsalder.

På jagt efter guldmønter

Både i og uden for opgaverne kan man knuse genstande eller fjender for at tjene mønter. Derudover kan Sly og Bentley fiske mønter og andre genstande ud af lommerne på skurkene. Pengene skal bruges på nye angreb og udstyr til de tre figurer. Slys forfædre har specielle egenskaber, som de bruger til at hjælpe Sly med at stoppe skurken, der har invaderet tidsperioden.

Mesterligt og spændende spil

Grafikken er flot og detaljeret og opgaverne er varierede. Vi havde gerne set, at der var flere muligheder for at to spillere kunne spille sammen, men dette er primært et spil for én spiller. Spillet kunne med fordel indeholde flere baner, da man relativt hurtigt kan gennemføre spillet, hvis man er en erfaren spiller. Alt i alt: Sly Cooper og “Thieves in Time” er mesterligt lavet og et meget spændende actionspil til børn. 

Testet på PS3

Børnevenlighed

Spillet har en tegneserieagtig, flot og farverig grafik, som er børnevenlig i forhold til indtryk og opgaver. Det byder på mange forskellige verdener med stor variation.

Spilleren trænes undervejs i spillet, hvor man lærer, hvordan man bevæger sig. En del af banerne kræver noget tankekraft for at løse opgaverne, men de er ikke meget krævende.

Spillet har både dansk tale og tekst.

PEGIs vurdering

Spillets indhold passer til børn fra 7 år. Det indeholder: fiktiv vold mod fantasifigurer.

Mærket: Vold

Spillet indeholder meget kamp. Figurerne skal hele tiden nedkæmpe modstandere, som dukker op. Det hele er dyr eller eventyrvæsner. Det er tegneserieagtige modstandere, som opløses og forsvinder, når de er slået. Slåskampene er meget udskyldige i deres udtryksform.

Spillet er først og fremmest beregnet til én spiller. Det indeholder derudover minispil, som kan spilles sammen med andre.

Sværhedsgrad

3-6 år: Under anbefales alder.

7-11 år: Spillet passer godt til denne aldersgruppe.

12-15 år: Spillet appelerer også til unge og voksne.

16+: Spillet appelerer også til unge og voksne.

Foreslået aldersgruppe

Anbefales fra 7 år.

PEGI 7

PEGI vold

 

Format: Playstation 3, PS Vita

Sprog: Dansk tekst og tale, engelsk tekst og tale

PEGI: 7 år, vold

Udvikler: Sanzaru Games

Udgiver: Sony Computer Entertainmen

kidsandmedia dk’s vurdering: Anbefales

Anbefales af kisandmedia dk

 

Del |

Tips en venn