Smartphones giver museskader

18.04.2013

Hver tredje dansker har oplevet smerter i håndled og tommelfingre ved brug af smartphones eller tablets. Det viser en ny undersøgelse fra Contour Design. Især de unge er i risikogruppen, og hvis vi ikke passer på, kan smerterne blive meget mere udbredte i fremtiden, lyder det fra ekspert.

Læs hele undersøgelsen her.

(Kilde: news.dk)

Undersøgelsen er lavet blandt 2.500 danskere og er foretaget omkring brug af digitale enheder med berøringsfølsom skærm. 

De unge er dem, der er mest udsat, fordi det er dem, der bruger skærmene mest og som oveni ikke tænker så meget på ergonomi.

Pascal Madeleine fra Aalborg Universitet anbefaler at man skifter fingre, håndstilling og kropsstilling for at undgå smerter. Desuden udtaler Pascal Madeleine, at det er de samme muskler som bliver ramt som i traditionelle skader ved brug af computeren.

-Vi bruger de bærbare enheder mere og mere, og studier viser, at det er mange af de samme muskler, der bliver belastet. Især de unge mennesker er hårdt ramt, så intet tyder på, at de traditionelle computer-relaterede smerter bliver mindre i fremtiden, udtaler Pascal Madeleine, Aalborg Universitet

Del |

Tips en venn