Smølferne 2

12.09.2013

Video Clip

Filmtrailer: Smølferne 2

Video Clip

De skøre smølfer er tilbage i en efterfølger, der faktisk overgår originalen. Dette er en børnevenlig og sjov film, som anbefales til alle børn fra 5 år.

Handling

I den fortryllede skov er alt fryd og gammen. I al hemmelighed forbereder smølferne en fødselsdagsfest for Smølfine, og alle gør sit bedste for ikke at afsløre overraskelsen. Men så sker det utænkelige – to uartige, grå smølfer dukker op og kidnapper Smølfine lige som hun tror, alle har glemt hendes fødselsdag.

Det er selvfølgelig den onde og usædvanligt dumme Gargamel og katten Azrael, som står bag. Makkerparret håber stadig at få verdensherredømmet, og har trukket sig tilbage til Paris efter fadæsen i den første smølfe-film. Her iværksætter de deres onde plan, og denne gang er de helt sikre på, at det vil lykkes.

Men det vil smølferne ikke være med til. De sender derfor en flok ud for at redde Smølfine. Patrick og Grace kommer også med i eventyret, sammen med deres søn – som har fået navnet Blå - og Patricks stedfar. Men det er ikke helt nemt at vinde over Gargamel, for det lukkes først, da alle lærer at sætte pris på hinanden.

Vurdering

“Smølferne 2” er noget så sjældent som en bedre efterfølger, end originalen. Den første film byder på god underholdning, men den var også udpræget kommerciel og overfladisk. I efterfølgeren er historien sjovere og mere charmerende, samtidig med at budskabet virker mere gennemtænkt.

Det sjoveste er Gargamel og Azrael, som er nogle underlige skurke. De er en perfekt blanding mellem truende og håbløse fjolser, der altid ender med at komme til skade.

Gode budskaber

Budskabet handler om, at man er den, man vælger at være, og at kærlighed ikke er noget, man skal gøre sig fortjent til. Man må også vise, at man sætter pris på hinanden, ellers kan det skabe usikkerhed, og så gør man dumme ting. Dette formidles meget tydeligt, og forholdene mellem karaktererne illustrerer budskabet på forskellige måder. Problemerne mellem Gammelsmølf og Smølfine har lighedstræk med det vanskelige forhold mellem Patrick og sin stedfar. Samtidig er der forskelle, sådan at problematikken belyses fra forskellige vinkler. Det er en meget god måde at formidler på i forhold til børn, fordi man får nogle aha-oplevelser, som kan få børn til at tænke lidt over, hvordan det er at være en del af en familie.

Egnethed

Producerne har muligvis også indset, at den første smølfe-film var lidt for uhyggelig for de yngste. “Smølferne 2” har også lidt skræmmende scener, men den er meget rarere end originalen. Dermed egner filmen sig også for de yngste børn, som de sjove smølfer er perfekt til.

“Smølferne 2” er tilladt for alle, og anbefales til børn fra 5 år. For unge og voksne, vil filmen nok være lidt for barnlig.

Konklusion

“Smølferne 2” er ikke blandt de bedste familiefilm, men den er alligevel en tur i biografen med børnene værd.

Instruktør: Raja Gosnell Genre: Komedie, Animation Skuespillere: Neil Patrick Harris, Brendan Gleeson, Hank Azaria m.fl. Danske stemmer: Jens Jacob Tychsen, Pernille Rosendahl og Nis Bank-Mikkelsen Nationalitet: USA Produktionsselskab: Sony Pictures Animation Spilletid:  1t. 44 min. Distribution: United International Pictures Produktionsår: 2013 Medierådet for børn og unges aldersgrænse: Tilladt for alle Begrundelse: Filmen er gennemgående fortalt i et roligt tempo og en med en varm tone, hvor der lægges vægt på falde-på-halen-komik. Den indeholder dog også flere lettere dramatiske scener, hvor smølfer og mennesker udsættes for forskellige farer. I en scene har Smølfine et mareridt, hvor brugen af dramatisk musik og drømmefigurernes positurer understreger scenens uhygge. I en anden scene ser man en mand, der er ved at blive spist af en forvokset kat. Da hovedkaraktererne som udgangspunkt er stærke og handlekraftige, og da de dramatiske scener forløses hurtigt med komiske indslag, vurderes det, at filmen ikke vil kunne skræmme børn.

kidsandmedia dk’s vurdering: Anbefales

Anbefales af kidsandmedia dk

Del |

Tips en venn