Sociale medier bandlyser tilskyndelse til anoreksi, bulimi og cutting

26.04.2012

Vi ser dem alle steder – de alt for tynde piger med tændstikarme og-ben. I magasiner, i TV – ja, selv på Disneychannel bliver de alt for tynde piger fremstillet som naturlige i programmer som f.eks. Shake it Up. De alt for tynde forbilleder bliver bl.a. dyrket gennem ”thinspiration”, som er en betegnelse for dem, der dyrker de alt for tynde idealer.

Nu har Istagram, en fototjeneste til smartphones, sagt fra – de går direkte i kamp mod thinspiration ved at bandlyse anoreksi- og bulimilignende emner. De skriver i deres retningslinjer for kommunikationen på Istagram, at brugerne ikke skal promovere eller herliggøre selvdestruktivitet. Enhver brugerkonto, der tilskynder anoreksi, bulimi eller andre spiseforstyrrelser, cutting, eller anden form for selvdestruktivitet eller selvmord vil blive deaktiveret uden varsel. (Se den fulde beskrivelse her)

Istagram er ikke de første, der har lavet tiltag som denne. Tublr og Pinterest har tidligere lavet lignende tiltag. (kilde: www.styleite.com)

Billede: african_fi

"Danmark har flest unge piger, som forsøger at tabe sig, i forhold til andre lande, viser en international undersøgelse.", skriver Johan Blem Larsen, Berlingske Nyhedsbureau d. 2. maj 2012

Del |

Tips en venn