Spørg om spil

16.01.2013

Hjemmesiden Spørg om spil er lanceret til hjælp for forældre og andre voksne, der arbejder med børn og unge. Her kan du stille alle mulige spørgsmål om computerspil og læse svar på de spørgsmål, der allerede er stillet:

www.sporgomspil.dk

spørg eksperterne om spil

Computerspil har efterhånden vundet indpas i børn, unges og mange voksnes kultur- og medieforbrug. Spillene rummer fantastiske muligheder for leg, samvær, oplevelse og læring, men også mulige problemstillinger Hvornår tager det overhånd? Er voldsomme spil farlige Og hvordan påvirker spilkulturen os?

Spørgsmålene er mange og der er mange organisationer, der beskæftiger sig med mærkning af spil, rådgivning og forskning på området får et stigende antal spørgsmål om de muligheder og bekymringer, som har fulgt i kølvandet på spilkulturen.

For forældre, lærere, pædagpger o.a.

Multimedieforeningen har derfor i samarbejde med Medierådet for Børn og Unge og Ungdomsringen taget initiativ til etableringen af et ekspertpanel, der i begrænset periode stiller sig til rådighed for  spørgsmål fra spilfreaks, forældre, fritidspædagoger, skolelærere og bibliotekarer.

På kort sigt er formålet at skabe et forum, hvor man som forælder, pædagog, lærer mv. kan få  nuancerede svar på spørgsmål om aldersmærkning af computerspil, spilgenre, muligheder (indlæring, kundskaber, spil som kultur mv.) og risici (overdrevet spilforbrug, voldsomme spil mv.). På den lange bane vil de indsamlede spørgsmål og svar fungere som en samlet Q&A database, der dækker hele området.

Spørg om spils gode råd om computerspil

Her er nogle gode råd, som Spørg om spil har lavet: 

ENGAGER DIG

Engager dig i dit barns spilverden. Tal sammen om det, dit barn oplever gennem computerspillet. Hjælp dit barn til at forholde sig realistisk til det, han eller hun ser og hører. Spil gerne sammen med dit barn.

LÆR AF DIT BARN

Ved computeren er det ofte børnene, som er eksperter. Du kan også lære af dit barn, som ved meget fra kammeraterne og skolen.

LAV AFTALER

Lav aftaler sammen med dit barn om hvor meget, der må spilles. Indfør fx spillestop en time før sengetid.

STIL COMPUTEREN FREMME

Stil computeren eller spillekonsollen i køkken-alrum eller stue. Så kan du bedre tage del i dit barns interesser, og du ved, hvad der bliver spillet.

LAV ANDRE AKTIVITETER

Det er godt at holde pause fra skærmen. Spiller børn i mange timer, har de brug for at røre sig. Børn, som keder sig uden computerspil, har brug for andre lige så spændende aktiviteter i deres fritid.

KEND SPILLENE

Tjek aldersmærkningen og sæt grænser for, hvilke typer af spil, du synes, dit barn må spille. Rådfør dig med andre, som kender til spil og husk at piratkopier ikke er aldersmærkede.

TAL MED ANDRE FORÆLDRE

Tal med andre forældre om deres holdninger til og regler for computerspil. Del erfaringer om spillevaner og spilpolitik med hinanden.

VÆR ET FORBILLEDE

Selvom du ikke selv spiller, kan du godt være et forbillede. Dan dig en holdning om spil og tal med dit barn om det.

Læs folderen her: http://www.sporgomspil.dk/wp-content/uploads/2012/11/SOSfolder1.pdf

Kilde: www.sporgomspil.dk   

 

Del |

Tips en venn