SquiggleFish (app)

04.12.2013

Tegn en fisk og skan den ind i et digitalt akvarium og se fisken vågne til live. Denne app giver mulighed for en kombination af traditionelle og digitale aktiviteter på en kreativ og meget sjov måde.

“SquiggleFish” er faktisk en meget simpel app. På velkomstsiden præsenteres konceptet ved hjælp af en fin illustration. Når man trykker på skærmen kommer man ind til selve akvariet, som er tomt i starten. Ved at slide ovenfra og ned, kommer man til kameraet, og det er her, man kan gøre spændende ting. Bare hold iPad’en over en tegning af en fisk, så kameraet kan fokusere og skanne tegningen. Fisken placeres så automatisk i akvariet, hvor den vågner til live og begynder at svømme rundt.

Kun fantasien sætter grænser

For at fylde akvariet skal børnene altså finde blanke stykker papir, blyanter og farver frem og sætte sig og tegne fisk i alle mulige farve og figurer. Og det behøver ikke kun være fisk. Alle havets skabninger er velkomne, og vi syntes f.eks. i vores test, det var sjovt at have en lille sulten kat svømmende rundt også.

Udviklerne har nogle gode råd til, hvordan børnene kan få de bedste resultater. Dem kan man se i form af nogle illustrationer, som man finder ved at trykke på spørgsmålstegnet på kamerasiden. Eftersom illustrationerne er uden tekst, får du tekstversionen her. 

  • Det er smart at bruge en tyk sort blyant/pen til at tegne konturerne af fisken. Lad omridset være en sammenhængende linie uden huller.
  • Udover dette, kan man fylde fisken med farver og former, så meget man gider. Kun fantasien sætter grænser.
  • Tegn hver fisk for sig på hvidt papir uden linier eller tern. Lad der være god plads rundt om fisken.
  • Sørg for, at der er nok lys og ingen skygger på papiret, når billedet tages. Pas på, at der ikke er forstyrrende elementer i billedet.
  • Hold iPad’en så stille som muligt, mens kameraet skanner.

Slet dårlige fisk

Hvis man ikke er tilfreds med resultatet, er det bare at trykke på fisken og derefter på skraldespanden, som kan ses nede i højre hjørne. Hvis fisken svømmer den forkerte vej, kan man også trykke på fisken og derefter trykke på det ikon, hvor fisken vender nede til venstre. Programmet husker alle fiskene, så der er ingen fare for, at akvariet tømmes, når man lukker programmet.

Egnethed

“SquiggleFish” passer rigtig godt til børn mellem 4 og 10 år. App’en er uden tekst og bruger simple illustrationer til at forklare, hvad man skal gøre. Den er meget børnevenlig, men mange børn vil nok alligevel sætte pris på lidt hjælp fra en voksen første gang, f.eks. til at lære, hvordan man skal holde iPad’en over tegningen.

Fællesskab

Børn kan sagtens bruge app’en alene, men det er også sjovt at tegne sammen med nogle venner eller mor og far og se hvor fantasifuldt og farverigt man kan lave akvariet sammen. Vi håber desuden, at udviklerne vil gøre det muligt at vælge forskellige baggrunde og lave flere akvarier med tiden.

Tegning og teknologi

Vi er imponerede over, hvordan “SquiggleFish” kombinerer traditionel tegning med teknologiens muligheder for interaktivitet og animation. App’en giver børnene mulighed for at udvikle færdigheder inden for tegning og fotografi med det resultat, at deres kunstneriske og digitale evner styrkes. Det er ikke hovedformålet at underholde børnene med en skærm, men derimod at give børnenes traditionelle skaberglæde en ny dimension.

Foreslået aldersgruppe

Passer til børn fra 4 til 10 år.

Platform: iPad

Aldersmærkning: 4+ (I denne laveste kategori, er der intet skadeligt indhold)

Pris: 19 kr.

Kategori: Uddannelse

Udvikler: Stripey Design

kidsandmedia dk’s vurdering: Anbefales

Anbefales af kidsandmedia dk

Del |

Tips en venn