Stig Rossen er blevet protektor for kidsandmedia dk

02.05.2012

Stig Rossen er blevet protektor for kidsandmedia dk. Han skal fremover være med til at udbrede kendskabet til kidsandmedia – en opgave, som han med glæde har taget på sig: ”Da jeg hørte om kidsandmedia, var min første indskydelse: ”selvfølgelig!””

Stig Rossen er nu officielt blevet protektor for kidsandmedia dk. Hans primære rolle som protektor bliver at være den personlige reference til og fortaler for kidsandmedia, og der er ingen tvivl om, at han tager rollen på sig: ”Helt enkelt sagt, har jeg sagt ja til det her, fordi jeg synes, det er sindssygt vigtigt. Det er ikke bare en god sag. Jeg synes, det er en nødvendighed!”

Stig Rossen fortæller, at han gerne ville have kendt kidsandmedia, da hans dreng på 10 år for nogle år tilbage begyndte at interessere sig for at gå på nettet. Her tænkte Stig Rossen over, hvordan man kunne lave mere sikre tiltag for børn på nettet, og han fortæller, at han ved kidsandmedia genkendte mange at de tanker, han selv havde gået og tænkt. Svaret var derfor ligetil, da han blev spurgt, om han ville være protektor for kidsandmedia: ”For mig var der slet ikke nogen tvivl. Det ville jeg gerne være med til at udbrede kendskabet til.”

”Det allervigtigste er information og kommunikation”

Stig Rossen er selv storforbruger af internettet, og så er han, som han selv udtaler det, ”gadgetnørd”. Det er derfor helt naturligt for ham, at hans børn får lov at afprøve medierne, når de føler naturlig interesse for det. Det er også helt naturligt for ham, at han samtaler med sine børn omkring medierne – især den 10-årige Lucas, som er en flittig mediebruger, også af internettet, hvor han bl.a. spiller online-spil. Stig Rossen har fire børn: en pige på 21 år, der pt. er under uddannelse i England, samt tre hjemmeboende drenge med sin nuværende hustru. Drengene er 20 mdr, 3 år og 10 år. De to mindste viser allerede stor interesse for medierne, f.eks. når storebror på 10 år sidder med computeren. Den treårige Philip har også allerede fået sin første iPad, og de to små har hver deres lille tv, som de bl.a. bruger, når familien er ude at rejse.

Stig Rossen er helt klar i mælet. Hans børn skal have lov til at udvikle sig med de elektroniske medier, for det bliver deres fremtid. Den måde, forældrene kan gribe det an på, er gennem god dialog med deres børn. Han forklarer: ”Jeg mener, at det allervigtigste er information og kommunikation. De samtaler, man har med sine børn om de digitale medier, det er det, der sætter dagsordenen. Jeg tror ikke på nogen som helst måde, at man kan styre det med forbud.”

Forældreansvar

Stig Rossen bruger selv meget tid på at imødekomme hvert enkelt barn i hver enkelt situation, og han lægger stor vægt på, at det er forældrenes ansvar, at få lært deres børn de rigtige medievaner:

”Parental Guidance – Det står der på alt for mig. Det er altid mit ansvar, at mit barn ikke kommer til at spille eller se noget, det ikke er klar til.”

Stig Rossen anbefaler kidsandmedia via et forståeligt billede. Ligesom forældre er opmærksomme på deres børns fysiske sundhed og velvære, så er de også opmærksomme på deres børns mentale sundhedstilstand: ”Det handler simpelthen om, at børnene bliver beskyttet, og at de lærer at bruge de digitale medier på den rigtige måde – og det er forældrenes opgave”, siger Stig Rossen og fortsætter: ”Det er for mig ligeså vigtigt som at sørge for, at de ikke slår hul i hovedet, når de kører på cykel. Så de ikke slår hul på sjælen, når de kører rundt på internettet.”

Han afslutter sin pointe med sit nyopfundne slogan: ”kidsandmedia – din digitale cykelhjelm”, og glæder sig over, at han har fundet et billede, der krystalklart viser, hvad kidsandmedia er.

Protektor, Stig Rossen, og projektleder for kidsandmedia dk, Maja Schurmann

Projektleder og bestyrelsesformand glæder sig

Maja Schurmann er projektleder på kidsandmedia dk. Hun glæder sig over, at Stig Rossen er blevet protektor:

”Samarbejdet med Stig Rossen er helt afgørende for kidsandmedia dk’s fremtid. kidsandmedia dk er kun et par år gammel, så med Stig Rossen ved hånden vil kidsandmedia fremover komme til at tage både større og mere sikre skridt. Jeg er sikker på, at samarbejdet vil øge kidsandmedia’s synlighed og troværdighed, og jeg tror på, at det vil blive til gavn for både børn og forældre i forhold til børns hverdag med digitale medier.”

Bestyrelsesformand for kidsandmedia dk, Bjarne Haaning Andersen, udviser den samme store glæde:

”Det er en stor glæde for os, at Stig Rossen er blevet vores protektor. Stig Rossen er jo kendt som en engageret og kvalitetsbevidst person, der sætter en ære i, at indhold og præsentation skal være helt i top. Han er derfor med til at kvalitetsstemple vores arbejde for at sikre børn og unge en tryg og bevidst hverdag med de digitale medier.”

Om kidsandmedia dk

kidsandmedia dk er en organisation, der guider forældre i børns digitale liv. kidsandmedia dk tager udgangspunkt i FN’s børnekonvention, der siger, at børn har ret til at bruge medierne, og at de samtidigt har krav på at blive beskyttet mod skadeligt indhold i medierne. kidsandmedia dk giver gode råd, stiller spørgsmål, giver ideer til samtaleemner og holder foredrag om internet, computerspil, mobil, digital mobning og meget mere.

For yderligere information, kontakt:

Projektleder Maja Schurmann på 30 25 12 11 eller maja@kidsandmedia.dk

Protektor Stig Rossen 20 80 14 90 eller stigrossen@stigrossen.dk

Bestyrelsesformand Bjarne Haaning Andersen på 20 12 87 61

 

Billeder af: Optimal fokusering (ved Mikael Arendt Laursen)

Del |

Tips en venn