Større brug for netetik

10.10.2012

Forskellige digitale platforme stormer frem, og det skaber nye rum og situationer for digital mobning. Det er svært for lærere at følge med, og forældrene er ofte for blufærdige til at blande sig. Der er brug for generelt netetik, fortæller Jonas Ravn fra Cyberhus til Kristelig Dagblad 7. december 2012.

Kilde: Kristelig Dagblad d. 7. december 2012: http://m.kristeligt-dagblad.dk/artikel/489914

Formspring

Lige nu er det nye sociale medie Formspring oppe i medierne. Fordi man kan forholde sig anonymt, og fordi man kan stille spørgsmål, er det nemt at mobbe her.

Jonas Ravn fra Cyberhus udtaler til Kristelig Dagblad:

””Vi støder jævnligt på episoder, hvor Formspring er blevet brugt til at mobbe på skolen. Man kan for eksempel lave en meningsmåling, der lyder: ”Synes du også Emilie fra B-klassen er dum?”. Og når der så bliver svaret anonymt, er det klart, det skaber problemer – man ved, det er folk man kender, men man ved ikke hvem,” fortæller han.

”Nettet er i konstant forandring, lige nu er det Formspring, der hitter, om et år er det noget nyt. Derfor opfordrer vi lærerne til at begynde at tale net-etik helt generelt,” siger han.”

Generel netetik

Og kidsandmedia dk giver ham ret: ”Hvis vi skal gøre en indsats for at gøre vores børns digitale liv mere trygt, så er vi nødt til at snakke med dem om generel opførsel på nettet og generel adfærd på de digitale medier. Vi kan ikke nøjes med at lave regler for Facebook eller Formspring, for i morgen er det et nyt medie, børnene bruger”, udtaler Maja Schurmann, projektleder for kidsandmedia dk.

Konkrete værktøjer

”Vi oplever, at der er mange lærere, som er usikre på, hvordan de skal håndtere disse ting, og higer efter at få nogle værktøjer. Og det, tror jeg, er udtryk for, at de kommer til kort over for de konflikter,” forklarer Trine Sindahl, der er psykolog og mobbekonsulent hos Børns Vilkårs skoletjeneste, til Kristelig Dagblad.

Læs hele artiklen fra Kristelig Dagblad her. 

Her på siden kan du få gode råd og værktøjer til at håndtere digital mobning. Se under Gode råd og Digital mobning.

Billede: SXC

Del |

Tips en venn