The Amazing Spider-Man 2

30.04.2014

Hurtig og underholdende actionfilm, som anbefales til teenagere.

Handling

Peter Parker er helten, som med sine edderkop-superevner skal beskytte New York mod stadig mere truende skurke. Det er et tungt ansvar, især når man er en ung mand, der går i skole og har en kæreste, man har lovet at holde i sikkerhed.

Electro og Harry Osborn som superskurke

Og når der så dukker to superskurke op, står han overfor en nærmest uoverkommelig udfordring. Electro sværger at udslette Spider-Man med sine elektriske kræfter, mens Harry Osborn, Peters barndomsven, er villig til at gøre hvad som helst for at undgå en livstruende sygdom.

Peters fars dystre hemmelighed

Samtidig får Peter at vide, at hans fars fortid gemmer på en dyster hemmelighed, og hans kærlighed til Gwen gør det svært at holde hende uden for fare. Drama kommer der, mildt sagt, når Peter brager sammen med sine nye modstandere i kamp.

Vurdering

“The Amazing Spider-Man 2” er en velproduceret superheltefilm til teenagere og unge. Filmen er kvalitetsmæssigt et stykke over gennemsnittet for genren. Skurken Electro er flot spillet af Jamie Foxx med sin forvandling fra usynlig nørd til hævntørstig og blåglødende superskurk. Dane Dehaan er ikke ligeså karismatisk som James Franco var i den forrige Spider-Man serie i rollen som Harry Osborn, men når han først bliver slem, passer han perfekt ind i rollen.

Super underholdning til teenagere

Derudover er der ikke så meget at sige om filmen. Man får serveret flot action-underholdning, med en passende mængde humor, romantik og overraskelser undervejs. Super underholdning til teenagere.

Egnethed

Filmen har fået 11 års aldersgrænsen. Den skildrer en række voldsomme slåskampe, som skaber stor ødelæggelse, og skurkene er nogle gange meget farlige. De fleste 11-12 årige vil nok ikke reagere negativt på det, men vi anbefaler forældre til alligevel at vurdere, om børn under 13 år skal se filmen. Børn under 11 år bør ikke se filmen i biografen.

Konklusion

Velproduceret superheltefilm, som anbefales til børn fra 13 år.

Instruktør: Marc Webb Genre: Action, eventyr, fantasy Skuespillere: Andrew Garfield, Jamie Foxx, Emma Stone, Dane DeHaan, Paul Giamatti, Martin Sheen, Sally Field, Felicity Jones, Chris Cooper m.fl. Sprog: Engelsk med dansk tekst Nationalitet: USA Produktionsselskab: Sony Pocitures Enterntainment, Columbia Poctures, Marvel Entertainment, Avi Arad, Matt Tolmach Spilletid: 2 timer og 21 min. Distribution: United International Pictures Produktionsår: 2014 Medierådet for børn og unges aldersgrænse: 11 år Begrundelse: Filmens grundstemning er dramatisk og hektisk, og den præges af spænding og højt tempo. Der er mange voldsomme kampscener med eksplosioner, skud, bilsammenstød og mennesker på flugt, og i adskillige scener ses et elektromonster gå til angreb på hovedfigurer. I én scene falder en hovedfigur ned i et akvarium med elektriske ål, og man ser nærbilleder af en stor uhyrelignende ål, der angriber og dræber vedkommende med spidse tænder. I en anden scene forvandles én af filmens andre hovedfigurer til et monster, efter at have fået sprøjtet edderkoppegift ind i blodårene. Filmens eventyrpræmis og lejlighedsvise humoristiske forløsning gør, at den kun vurderes at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

kidsandmedia dk’s vurdering: Anbefales

Anbefales af kidsandmdia dk

Del |

Tips en venn