Thomas Tog og vennerne – Jernbanens konge

02.01.2014

Thomas og vennerne er med til fundet af et ædelt middelalderslot. En god film til de yngste biografgæster.

Det bliver nogle spændende dage for Thomas og hans venner, når selveste Greven af Sodor kommer hjem efter mange år i udlandet. Greven skal flytte tilbage til det ærværdige slot på Ulfstead. Men slottet trænger til at bliver støvet af, for det er langt fra så flot, som det var i middelalderen. Og så har greven brug for hjælp fra Thomas og hans venner til at gøre det tunge arbejde.

Greven har store planer, og udover de kendte af Thomas’ venner, møder man bl.a. togene Millie og Stephen. Stephen blev bygget helt tilbage ved jernbanernes fødsel og er fuld af rust. Men greven sætter toget Victor på sagen, og det tager da heller ikke lang tid, før Stephen ser godt ud igen. Men Stephen er ikke så stærk som de andre tog, og han føler sig til overs. Så da Stephen hører, at greven har et job til ham, bliver han så ivrig, at han skaber problemer for sig selv.

Samtidig konkurrerer Spencer og Gordon om at være det hurtigste tog, og de bliver meget overraskede, da de nye tog Connor og Catlin pludselig suser forbi dem. Så bliver det også spændende, om det lykkes for greven at finde den gamle kongekrone, som har været sporløst forsvundet i flere hundrede år.

Vurdering

“Thomas Tog og vennerne” er en kendt TV-serie for mange børn, og serien er blevet produceret så længe, at de yngste forældre også vil kunne huske de hyggelige episoder fra deres barndom. Det er nogle år siden, man begyndte at animere episoderne, og det gør man også i denne biograffilm. “Thomas Tog og vennerne - Jernbanens konge” er lavet i samme stil som TV-serien, og det betyder, at filmen føles lidt simpel – nærmest som en lang TV-episode blæst op i stor størrelse. Man kunne godt have finpudset det filmiske udtryk noget mere, når man skal lave en biograffilm.

Passer godt til de yngste

Når det så er sagt, er det en film, som passer rigtig godt til de yngste børn. Der er ingen skurke, kun små og store problemer, som Thomas og vennerne møder, mens det gamle slot sættes i stand. Alle er gode mod hinanden, og de nye karakterer er en fin afveksling i persongalleriet og bidrager til at gøre historien mere interessant.

Pædagogiske elementer

Der er selvfølgelig også nogle gode pædagogiske elementer med. Vi kan godt lide den korte sekvens, hvor man får indblik i damplokomotivets oprindelse, og set i kontrast til de nye tog bliver Stephen et godt billede på togenes udvikling gennem årene. Man kan også se konsekvenserne af, at Thomas bryder et løfte. Dog får han gjort det godt igen, og det hele ender selvfølgelig godt. Derudover er vennerne nødt til at samarbejde for at gøre et godt stykke arbejde, og alle togene siger, at det er meget vigtigt at kunne bruges til noget.

Egnethed

“Thomas Tog og vennerne – Jernbanens konge” er en hyggelig og passende lang film. På ét tidspunkt er der en nattescene med lidt uhyggelig musik, men den er meget kort, og man ved, at der ikke vil ske noget farligt. Vi anbefaler filmen til børn fra 3 år. For ældre børn er den nok lidt barnlig.

Konklusion

Kvalitetsmæssigt er “Thomas Tog og vennerne – Jernbanens konge” middelmådig, men det er en film, som passer fint til børn fra 3 år.

Instruktør: Rob Silvestri, Brian Lynch Genre: Børnefilm, animation Sprog: Danske stemmer Nationalitet: Storbritanien Spilletid: 59 min. Distribution: SF Film Produktionsår: 2013 

kindsandmedia dk’s vurdering: Anbefales

kidsandmedia anbefaler

Del |

Tips en venn