Thor: The Dark World

04.11.2013

Video Clip

Filmtrailer:

Video Clip

Chris Hemsworth svinger for anden gang hammeren i rollen som tordenguden Thor. Resultatet er en bedre action-eventyrfilm end forgængeren fra 2011. Det kræver dog, at tilskueren kan se igennem fingre med, at historien er lidt usammenhængende. Anbefales for de større børn.

En gammel myte i en ny indpakning

Før historien om Thor har ramt det store lærred, har den nordiske mytologi været en tur igennem tegneserieforlaget Marvels maskineri. Denne genfortolkning er præget af en blanding af rumskibe, monstre, gammeldags vikingesværd og laservåben, og fremstår som en sær, men underholdende blanding af de eventyruniverser, vi kender fra ”Ringenes Herre” og ”Star Wars”.

Mærkelig og underholdende

Historien er på en gang meget simpel og ret kompliceret. Filmen er en klassisk fortælling om kampen mellem det gode og det onde. Svartelverne vil ligge hele universet øde i mørke, mens Thor, Heimdal, Odin og resten af Asgård forsøger at opretholde den nuværende fred og orden. Men når denne kamp foregår på tværs af ni forskellige universer og involverer forskydninger af tid og rum, får filmen svært ved at forklare det hele. Billedsiden og lydsiden er heldigvis så flot, og der er en overflod af flotte actionscener, at man som tilskuer let glemmer, at historien er noget vrøvl.

Hårdtslående og humoristisk 

Anerkendte skuespillere som Anthony Hopkins, Natalie Portman og Stellan Skarsgaard gør det udmærket, uden at imponere. Og mens Chris Hemsworth i rollen som Thor er en hårdtslående, men også Barbie-agtig actionfigur, er den løgnagtige Loke (Tom Hiddleston) et sjovt indslag i den højtidelige tone, der ellers præger guderne i Asgård. Filmen har med andre ord en vis portion humor og selvironi, der ofte kendetegner en god superheltefilm. Dog skal det nævnes, at for at forstå alle karaktererne og deres relationer – især de humoristiske indslag – hjælper det, hvis man har set den første film i serien, og kender lidt til Marvels tegneserieunivers generelt.

Egnethed

”Thor: The Dark World” kan anbefales til de større børn og voksne med en barnlig sjæl, der elsker et godt actionbrag, hvor logikken sættes i frigear, mens sanserne bombarderes med flotte effekter. For de mindre børn har filmen for mange elementer, der kan virke skræmmende. Først og fremmest er Svartelverne klædt i uhyggelige kostumer. Og selvom kampene og volden i filmen generelt er overdrevet, ublodig og tegneserieagtig, så er der stadig flere karakterer, der mister arme og ben i kampens hede.

Fakta om filmen

Instruktør: Alan Taylor. Genre: Action/adventure. Skuespillere: Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston, Stellan Skarsgård, Rene Russo, Anthony Hopkins, m. fl. Sprog: Engelsk. Nationalitet: Engelsk. Spilletid: 1 timer og 51 minutter. Produktion: Walt Disney Pictures. Distribution: The Walt Disney Company. Produktionsår: 2013. Medierådet for børn og unges aldersgrænse: 11 år. Se beskrivelsen her.

Kidsandmedia dk's vurdering: Anbefales

Anbefales af kidsandmedia dk

Del |

Tips en venn