Transformers – Age of Extinction

23.07.2014

”Transformers – Age of Extinction” er den fjerde i rækken af film om kæmperobotterne fra det ydre rum. Instruktøren Michael Bay leverer igen et actionbrag, hvor det er eksplosionerne frem for historien og karaktererne, der huskes tydligst, når man går ud af biografen.


En fordel at kende universet

Handlingen i ”Transformers – Age of Extinction” tager fat nogle år efter sidste film i serien, ”Transformers – Dark of the Moon”. Og selv om de fleste skuespillere fra de tidligere film også er skiftet ud, er det stadig en fordel, at have at stiftet bekendtskab med Transformers serien. Kort fortalt, er de gode autobotter jaget på flugt, efter at brodne kar i CIAs rækker har indgået en farlig alliance med en skrupelløs teknologivirksomhed og en anden race af kæmperobotter.

Action, humor og traditionelle værdier

Vores menneskelige hovedperson, Cade, og hans datter, Tessa, der lever et stille liv på landet, i Texas. Deres liv forandres for altid, da Cade uden at vide det, giver husly til en af de jagede autobotter, Optimus Prime. Herfra er historien en hæsblæsende staffet mellem actionsekvenser, mere homuristiske indslag hvor far og teenagedatter skændes og enkelte stille stunder, hvor traditionelle værdier som familie, venskab og tillid fremhæves.

En flot actionfilm

”Transformers – Age of Extinction” er først og fremmest et sansebombardament sat sammen af flotte transformationer og buldrende explosioner. Filmen indeholder masser af actionsekvenser og det er hovedsageligt disse, der gør filmen seværdig. Det er med andre ord fascinerende at se biljagter der pludselig udvikler sig til slåskamp mellem kæmperobotter. Eller, når Optimus Prime (autobotternes leder) kommer riddene på en tyranusaurus lignende robotøgle gennem Hong Kongs gader.  

Tomme tønder buldrer mest...

Men som filmen skrider frem, bliver man som publikum også en smule imum over for de mange eksplosioner. Det er som om filmen prøver på at overdøve, at historien ikke er skruet så godt sammen og at de menneskelige karakterer i virkeligheden ikke er særlig interessante. Denne strategi lykkedes en stor del af filmen. For når det kommer til stykket, så er det kæmperobotterne der er stjernerne i Transformers universet, om dem er der heldigvis mange af, i ”Transformers – Age of Extinction”.

Egnethed

”Transformers – Age of Extinction” er bedst egnet til de strørre børn over 11 år. Actionsekvenserne og robotterne er spektakulære, men også for voldsomme for de mindre børn. Endvidere skal man også have en vis alder for at fange filmens humoristiske og ironiske øjeblikke. Filmens morale omkring sammenhold og troen på hinanden og menneskeheden, på trods af fejl og mangler, drukner hurtigt i de mange actionsekvenser.

Fakta om filmen

Instruktør: Michael Bay. Genre: Action, science fiction. Skuespillere: Mark Wahlberg, Jack Reynor, Nicola Peltz, Kelsey Grammer m. fl. Sprog: Engelsk. Nationalitet: USA. Spilletid: 2 timer og 37 minutter. Produktion: Paramount Pictures. Distribution: United International Pictures. Produktionsår: 2014. Medierådet for børn og unges aldersgrænse: Tilladt for børn over 11 år. 

Kidsandmedia dk's vurdering:

OK

 


Del |

Tips en venn