TV 2 News laver nyheder til Folkeskolen

31.08.2011

Da skolerne startede efter sommerferien, var det med en ny undervisningsmulighed for 7. – 10. klasserne. Samtidig med skolestart blev TV 2s initiativ 'NEWS Skole' nemlig skudt i gang med en ugentlig nyhedsudsendelse målrettet skolernes udskolingsklasser. Og allerede i løbet af den første uge er interessen stor og tilbagemeldingerne begejstrede. Også vært på 'NEWS Skole', Anders Havndrup, er glad for TV 2s nye undervisningstiltag.

"Det interessante ved 'NEWS Skole', synes jeg, er, at vi henvender os til en meget specifik målgruppe. Det betyder, at vi virkelig skal tænke over, hvordan vi fortæller historierne. Det handler jo om at komme bagom overskrifterne og give de unge nogle forudsætninger for, at de kan diskutere et emne og en historie," fortæller Anders Havndrup, og fortsætter:

"Det er en mere bevidst måde at kommunikere på, end når vi laver almindelig NEWS, fordi vi f.eks. skal være meget opmærksomme på ikke at tale ned til de unge, men samtidig skal vi forklare baggrund og sammenhænge bedre, end vi normalt gør. Det er en spændende udfordring," synes jeg.

'NEWS Skole's nyhedsudsendelser indeholder hver uge tre aktuelle nyhedshistorier med baggrund og perspektivering og et opgavesæt udarbejdet af lærere, som skal gøre det enkelt at arbejde kvalificeret videre i klasserne. Historierne tager udgangspunkt i de nyhedshistorier, som kører i de almindelige medier.

Du finder News Skole her: http://newsskole.dk/

Kilde: tvnyt.com

Del |

Tips en venn