Adgangen til tv-tilbud er forbedret med det øgede antal af kanaler og det stigende antal tv-skærme pr. husstand. Det betyder i disse år et øget forbrug af tv - også blandt børn.
 

Medierådets guide til børns digitale liv

”Der er så meget forældre ikke forstår” er overskriften på Medierådets guide til børns digitale liv. Guiden henvender sig til forældre med 7-12 årige børn og den giver svar på, hvad man som forældre skal vide når børn går online.

more

Bør man være forsigtig med at lade børn se 3D?

Forskningen har ikke et klart svar på om 3D-sening kan skade børns syn. Eksperter siger at der er ingen grund til bekymring, men opfordrer forældre til at være bevidste om børnenes 3D-sening.

more

Læge bruger begrænsning af medieforbrug mod børns overvægt!

Den danske læge Jens Christian Holm bruger konkrete begrænsning af tidsbrug, i behandling af børn med overvægt.

more

Snak med børnene om ebola-krisen

Ebola-krisen blev højaktuel da en norsk kvinde fik påvist smitte og blev hasteevakueret fra Sierra Leone til Ullevål sykehus. – Hjælp børnene med at bearbejde stærke nyhedsindtryk, råder Barnevakten.

more

Beskyt børnene mod henrettelsesvideoer på de sociale medier!

Videoer af nådesløse likvideringer af civile i Irak har i flere uger cirkuleret på Facebook, YouTube og Twitter. – Rystende, mener Barnevakten, (kidsandmedia.dk moderorganisation, Red.)

more

Transformers – Age of Extinction

”Transformers – Age of Extinction” er den fjerde i rækken af film om kæmperobotterne fra det ydre rum. Instruktøren Michael Bay leverer igen et actionbrag, hvor det er eksplosionerne frem for historien og karaktererne, der huskes tydligst, når man går ud af biografen.

more

Godzilla

Denne storslåede monsterfilm begynder godt, men den sidste time ødelægger det fuldstændig. Filmen har 11-års aldersgrænsen, men den er så dramatisk at for nogle børn lige over aldersgrænsen, kan det bliver lidt for voldsomt.

more

X-Men: Days of Future Past

Mutanterne i X-Men er tilbage i en elegant actionfilm med en spændende historie. En række voldsomme actionsscener gør, at filmen passer bedst til børn fra 13 år.  

more

Vær en forælder, der tør

Sexolog, parterapeut og formand i Pornofrit Miljø, Heidi Ringheims giver her sit råd til ugens dilemma. 

more

Julekalenderoversigt

Her er oversigten over julekalendrene for børn i år.

more

Ultra Nyt sætter fokus på valg

Ultra Nyt, DRs nyhedsudsendelse for børn, sætter fokus på kommunevalget ved at involvere fremtidens vælgere. 

more

Ungdomsliv.dk

Ungdomsliv er en ny rådgivning og terapi til unge og forældre.

more

Gys på skemaet

Må dine elever gå, når der er gys på skemaet? kidsandmedia dk spørger i dette indlæg fra Magasinet Skolen.

more

Radio, der passer til børnenes hverdag

Radio er stadig ’in’ hos børnene. Også selvom der er hård konkurrence fra tv, computerspil og andre medier. Danmarks Radios Ramasjang-univers afspejler børnenes hverdag og appellerer til sanser og fantasi.

more

Forældre vil give deres børn gode medieoplevelser

Det viser en miniundersøgelse, som kidsandmedia dk har foretaget her på hjemmesiden. Tallene viser en tendens, fortæller Maja Schurmann, projektleder for kidsandmedia dk.

more

Ultra får talkshow med Jacob Riising

DR Ultras seere får nu deres helt eget talkshow ,’Riisings Flotte Talkshow’, med den altid flotte Jacob Riising som vært og et ualmindeligt fantastisk publikum. Saml familien til dette nye indslag, der har premiere i påsken. 

more

Familiemagasinet ser på digitalisering i skolen

iPads og andre digitale medier giver nye måder at undervise på. Elevernes egne kompetencer kommer i spil. Men desværre betyder digitale medier også ”grænseløs” mobning. Det dokumenterer Familiemagasinet, der netop er udkommet. Læs mere her.

more

Reality-tv for børn bekymrer Børns Vilkår

Tirsdag aften viser DR for første gang reality-tv med børn på den nye tv-kanal DR Ultra til de 7-12-årige.

more

Ny børnekanal formidler viden til større børn

På mandag den 4. marts lancerer DR en ny børnekanal. DR Ultra skal  tilfredsstille større børns nysgerrighed.

more

Gyserfilm i skolen?

Søndagsavisen skrev 8. februar 2013 om, at 11-årige får angst af gysere i skolen. kidsandmedia dk forholder sig kritisk til gyserfilm i undervisningen.

more

Nyheder for børn – for første gang i Danmark

DR skal lave nyheder for børn. Det er den nye kanal DR Ultra, der som de første i Danmark vil forsøge sig med det. Læs mere her.

more

Skarpere børne-tv på DR

DR Ramasjang bliver i løbet af foråret 2013 opdelt i to kanaler for at skabe mere målrettet børne-tv.”Drømmen er, at børnene skal få mere indhold, som møder dem, hvor de er i deres udvikling. Og som er i øjenhøjde med det, de interesserer sig for,” forklarer Kirstine Vinderskov. Læs mere her. 

more

TV 2 holder høring - kidsandmedia dk opfordrer til at være med!

Vær med i debatten, når TV 2 holder høring og hav indflydelse på TV 2's fremtidige programmer - du kan enten møde op fysisk, eller du kan sende et spørgsmål på mail eller som videooptagelse fra din smartphone. Læs mere her.

more

Ny medielov giver mere målrettet tv til børn og unge

9. oktober 2012 indgik regeringspartierne aftale om mediepolitikken 2012-2014 med samtlige af Folketingets partier på nær Liberal Alliance. I den forbindelse har kidsandmedia dk talt med Kirstine Vinderskov, der er kanalredaktør for DR Ramasjang, om hvilken forskel det kommer til at gøre for tv-udbuddet til børn og unge hos DR. Læs mere her.

more

Ted - en bamse der bander, ryger hash og dyrker sex

I filmen Ted ser man en bamse, som bander, ryger hash og har tilfældig sex. Filmen har fået 11-årsgrænsen, og forældre tager i god tro deres 8-årige med ind at se filmen.

more

Undervisningsmateriale til Hvidsten Gruppen

Der er lavet undervisningsmateriale til filmen Hvidsten Gruppen med målgruppen 7.-10. kl. samt gymnasiale uddannelser og HF. Læs mere her.

more

Pædagogisk grundbog ude

”Pædagogers arbejde med sprog og billeder” – ny bog til pædagogisk undervisning ude nu! Læs mere her...

more

DR's nye børne-tv giver tryghed for både forældre og børn

DR Ramasjang bliver opdelt i DR Ramasjang for de 3-6-årige og DR Ultra fra de 7-12-årige. Forældre kan glæde sig over denne delng. Læs hvorfor her.

more

TV 2 News laver nyheder til Folkeskolen

Da skolerne startede efter sommerferien, var det med en ny undervisningsmulighed for 7. – 10. klasserne. Samtidig med skolestart blev TV 2s initiativ 'NEWS Skole' nemlig skudt i gang med en ugentlig nyhedsudsendelse målrettet skolernes udskolingsklasser.

more

Familievenlig tv-tid

Kidsandmedia ønsker ”vandskel” på tv. Programmer og serier skal reguleres af vandskel på tv. Det tilsiger både EU direktiver og FNs Barnekonvention. De giver børn ret til beskyttelse mod medieindhold, som kan være skadelig for dem.

more

Alt for barsk til børnene

kidsandmedia mener, at det er dårligt gennemtænkt at TV 2 sender 'Den som dræber' i familie-sendetiden på TV.

more

Nye DR tider for børn

Efter nytår er der nye sendetidspunkter for børnene på DR. De yngste seere får halvanden times ekstra tv om ugen. Fra den 4. januar er der nye sendetidspunkter for børnene på både DR1 og på DR Ramasjang.

more

Julegave idéer fra kidsandmedia

Har du tænkt dig at give film eller spil i julegave til dine børn eller børnebørn? kidsandmedia dk guider dig til gode produkter

more

DR mister 12+ seere

Tidligere var DR børn og unges favorit kanal. Nu går de fleste af de unges 2 timer og 13 minutter med tv til de kommercielle kanaler med reality programmer som 'Paradise Hotel' og 'Unge mødre'. DR lancerer ny Ungdomsredaktion i 2011.

more

Mode skaber usikkerhed

En amerikansk undersøgelse fra Universitetet i Minnesota viser, at 1 ud af 2 reklamer rettet mod unge piger handler om deres udseende. 1/3 af pigerne mellem 14 og 17 år mener, at de er for tykke.

more

'Træneren', om seksuel krænkelse

Filmen 'Træneren' skal gøre det lettere at hjælpe unge til at sige fra, når en tillidsperson udnytter dem i et seksuelt forhold.

more

Hvad skal børnene se?

Du skal gøre en indsats, hvis du som dansk forælder vil bestemme, hvad børnene skal have adgang til på tv, I Norge får du mere hjælp.

more