Børns liv med tv og film undersøges ikke så ofte som før. Nu er det i højere grad de nye digitale medier, som tiltrækker medieeksperternes opærksomhed. Her er nogle af de seneste.
 

Familien samles igen foran fjernsynet

Det viser en ny undersøgelse fra Ofcom.  

more

Forældre vil give deres børn gode medieoplevelser

Det viser en miniundersøgelse, som kidsandmedia dk har foretaget her på hjemmesiden. Tallene viser en tendens, fortæller Maja Schurmann, projektleder for kidsandmedia dk.

more

Modig

Prinsesse Merida er en selvstændig og stædig pige. Hendes mor, dronning Ellinor, gør sit bedste for at lære hende gode manerer og alt det andet, en fin prinsesse skal kunne. Men Merida vil allerhelst bare ride ud i skoven og skyde med bue og pil. “Modig” byder på alt det en god familiefilm skal have og mere til. Læs hele anmeldelsen her.

more

Forældre ser stort på aldersgrænser

Vold, sex og bandeord kan gøre, at en film eller et computerspil er uegnet for børn. Alle film og spil har en aldersangivelse på æsken, men den ser flere forældre stort på.

more

Manga er japansk

Manga er oprindeligt en japansk tegneserie stil, som er kendetegnet ved bl.a. store øjne, særlige streger, som viser sindstilstand mm. Manga er kommet til vesten som et koncept, der findes i tv, film, spil, kort, legetøj osv.

more

Børn og uhyggeligt tv

I dette studie fra 2005 ser DPU studerende Maria Husted på, hvordan børn i 3. og 5. klasse oplever uhyggeligt tv, og på hvad børn anser for at være uhyggeligt tv.

more

Filmpilot

Filmpilot er en bog og også en uddannelse for alle, der præsenterer børn i førskolealderen for film. Bogen er udgivet af Det Danske Filminstitut.

more

Børns hverdag, 2008

Det nationale velfærdscenter, SFI har i 2008 undersøgt 600011årige børns hverdag og opvækst. Der er særlig fokus på børnenes trivsel i forhold til skole, hjem og kammerater.

more

Rapport om børne-tv, 2008

DR har undersøgt udviklingen indenfor produktion af børne-tv i 2008.

more