Valiant Hearts: The Great War

20.11.2014

Video Clip

Spiltrailer:

Video Clip

Ubisofts puzzle- og eventyrspil om første verdenskrig står stærkt med en gribende og lærerig historie, flot visuel stil, godt lydspor og et spændende gameplay. “Valiant Hearts: The Great War” anbefales til børn fra 12 år, grundet temaet krig, mild vold og et svært gameplay.

 Anbefales af kidsandmdia dk

Platform: iOS

Aldersmærkning: 12+

 Foreslået aldersgruppe: Passer til børn fra 12 år

 Midt i den hårde virkelighed

Vi sendes lige ind i den hårde virkelighed, kampen i Sarajevo. Tyskland erklærer krig mod Rusland, og det udvikler sig til første verdenskrig. Den franske bonde Emile må forlade sin familie for at tjene i hæren. Familien splittes, og i løbet af spillet lærer man fire karakterer at kende, som krydser hinanden i kampen mod Tyskland. Karakterernes stærke og gribende historier viser mange sider af første verdenskrig.

 

Godt link mellem spillet og den historiske krig

Hvert kapitel indledes med et filmklip, som sender spilleren ind i handlingen. Derudover er der et par faktabokse, som beskriver mere om krigen i forhold til den scene, man er nået til. Udviklerne har lavet et godt stykke arbejde med at knytte spillets handling og selve krigen sammen. Ikke mindst bidrager de gode lydeffekter, animationer og visuelle omgivelser til, at man lever sig mere ind i tiden.

 Spillet er langt på godt og ondt

Som puzzle- og eventyrspil byder spillet på en varieret oplevelse, og man kan glæde sig til over seks timers spiltid. Man hjælper mennesker som feltlæge, går til angreb eller sniger sig forbi fjenden. Men gameplayet kan til tider virkelig lidt langsomt og ligegyldigt, som om de prøver får hårdt at opfylde spillerens behov for at have noget at lave. Vi oplevede også nogle gange, at spillet føles lidt trægt, og der var nogle bugs undervejs.

 Egnethed

Spillet medtager nogle aspekter af krigen, som gør spillet mest egnet for ældre børn. Alvorlige temaer om krigens følger: skaden på samfundet, realtioner ødelægges, menneskelige tab osv. samt temaer om venskab, genforening og sejre. Vi følger karaktererne i både nederlag og sejr.

 Mild vold i spillet

Der er mild vold i spillet. Et lidt ekstremt eksempel er, at når man spille Anne som feltlæge, og spilleren skal amputere en arm med en sav. Indgrebet vises ikke, men sker bag ryggen på den tilskadekomne. Spilleren er lige midt i handlingen, hvilket understreger og viser alvoren og skaderne i en krig. Andre gange bruges bomber mod folk, og man kan dø ved at brænde op.

Gameplayet passer til børn fra 12 år

Selv om spillet tager udgangspunkt i et så alvorligt tema som krig, bruger udviklerne det visuelle udtryk til at skabe en lidt mildere tolkning. Gameplayet passer til en aldersgrænse på 12 år. Yngre børn vil have svært ved at finde rundt i spillet.

 Det er en app med over seks timers spilletid, med udgangspunkt i første verdenskrig og med en gribende og flot visuel fortælling. Anbefales fra 12 år. Spillet har engelsk sprog, og findes ikke med dansk tekst. “Valiant Hearts: The Great War” anbefales af kidsandmedia dk.

 Testet på iPhone 5s

 Spillet findes også til Playstation, Xbox og PC.

 Kategori: Spil

 Udvikler: Ubisoft

Del |

Tips en venn