Vigtig info om Instagram

05.11.2013

Billededelingsafppen Instagram er meget populær bland teenagere. Derfor er det vigtigt at forældre ved lidt om, hvad Instagram er. 

Instagram er en gratis app, som man kan tage billeder med og lægge enkle effekter på og så dele med andre Instagram-brugere. Man kan vælge at dele med udvalgte, men de fleste har en åben profil og ønsker af få flest mulige følgere og "likes".

Ofte skriver man en lille kommentar til billederne, og det er også muligt at mærke dem med hashtags, som gør at man kan søge på billederne.

Med en sund og bevidst holdning til, hvordan man deler billeder på nettet, kan man få stor glæde af tjenesten. Instagram er nem at bruge og det er hurtigere at publisere billeder her end på andre forskellige netsider.

Det gør det desværre også nemmere at sprede billeder uden refleksion og uden tilladelse.

Tjenesten har over 100 mio. brugere verden over.

Store nettjeneste tiltrækker desværre ofte også tvivlsomme brugere: fænomenet "Instaporn" er en trend, som har ført til hundredetusindevis af seksuelt udfordrende eller pornografiske billeder og er let tilgængelige for alle som bruger instagra. "#instasex” har mer enn 215 000 bilder knyttet til seg. Fænomener som thinspiration, hvor unge dyrker tyndhed, er også meget udbredt på Instagram.

I august lancerede Instagram muligheden for at goetagge billeder. Det vil sige, at man markeder med GPS, hvor hvert enkelt billede er taget. Det kan være en positiv og sjov funktion, men det kan også være problemtisk. Børn bør ikke geotagge billeder, der fortæller, hvor de opholder sig på bestemte tidspunkter, som f.eks. billeder taget i skolen eller der, hvor de træner. 

Man kan nemt vælge ikke at putte GPS-data på, når man deler et billede ved at sætte "Add to your photo map" til "Off”. For at tage GPS-funksjonen helt af på en iPhone i Instagram, går du til "Indstillinger" på startsiden og vælger "placeringstjenester" og sætter Instagram til "0".

Instagram er klassificeret fra alderen 12+. Husk at tale med dit barn om, hvornår man må offentliggøre billeder ud af andre og ikke.

Del |

Tips en venn