Voksne lærer børn at mobbe... Gør du?

29.10.2012

”Voksne lærer børn at mobbe” – sådan lyder overskriften i et læserbrev fra Jyllands-Posten d. 28.10.2012, og der er noget om problematikken. (Kilde)

Børn kigger jo på forældrene som rollemodeller og lærer på godt og ondt af den opførsel, som de ser. Har forældrene tendens til at være sarkastiske og bidske over for kolleger, venner eller fremmede, ja så lærer børnene jo også af denne adfærd.

Læs det inspirerende læserbrev fra Jyllands-Posten her.

 kidsandmedia dk's kommentar

Når vi taler om mobning, så er det afgørende, at forældre taler med deres børn og er aktive i børnenes digitale liv. Samtidig er det også vigtigt at se på sin egen adfærd på de digitale medier for ikke at lære børnene dårlige vaner der. Vi kender nok alle sammen nogle situationer, hvor vi desværre ikke har formået at være det gode forbillede, vi gerne vil være for vores børn.

Her har vi et par spørgsmål, du kan stille dig selv, og som kan hjælpe dig med at reflektere over, hvilken adfærd du viser, og hvilken rollemodel du derved er for dit barn:

Du kan f.eks. tænke over:

  • Hvad skriver du på Facebook om andre? (din arbejdsplads, dine børns skole eller lærere, om landets ledere eller andre)
  • Spørger du selv andre om lov, før du lægger billeder og video af dem på nettet? (jf. Persondataloven)
  • Hvordan deltager du, når du ser en tv-debat i fjernsynet? Sidder du foran skærmer og råber grimme ting af debattørerne, eller er du afbalanceret og perspektiveret i dine holdninger og din adfærd?

 

Del |

Tips en venn