Walking with Dinosaurs

31.01.2014

Video Clip

Filmtrailer:

Video Clip

Med imponerende 3D-animation kommer vi med til dinosaurens verden, hvor man virkelig kan mærke, hvordan verdenen var for millioner af år siden. Men hvorfor i al verden er det nødvendigt at gøre dinosaurens liv til et plat menneskeligt drama?

Historie

Den lille Pachyrhinosaur Patchi bliver født for 70 millioner år siden, sent i Kridttiden. Han er den mindste i kuldet og må lige fra fødslen finde alternative måder at holde sig i live på. Udstyret med mod og eventyrlyst klarer Patchi sig godt, og han får virkelig noget at leve for, da han møder den søde dinosaurpige Juniper.

Man følger Patchi gennem hans opvækst og dinosaurnes vandring med årstiderne med de udfordringer, farer, tragedier og ikke mindst glæder, der følger med. Historien fortælles af den sjove fugl Alex, som er Patchis trofaste følgesvend gennem hele eventyret.

Vurdering

“Walking with Dinosaurs” er baseret på den populære tv-serie fra BBC og sceneshowet med samme navn. I denne filmversion er budgettet betydeligt større, hvilket har resulteret i imponerende 3D-animation. Selv musklerne under huden er tydelig, når dinosaurne bevæger sig, og øjnene glinser af liv. Kridttiden kommer til live i sin skønneste from, og af og til virker det som om, dinosaurne stikker hovedet helt ind i biografsalen.

Spændende tidsalder – banal historie

På den anden side er det frustrerende, at filmskaberne har valgt at præsentere denne spændende tidsalder gennem en banal historie. Alle dinosaurne har fået menneskelige egenskaber, og Patchi er den svage dinosaur, som til sidst redder hele flokken. Og så er der selvfølgelig en sød pige og problemer i forholdet til storebroren. Det er håbløst uoriginalt og opleves fuldstændig unødvendigt. Filmen har mange gode pædagogiske midler, der skaber nyttig viden om dyrelivet i Kridttiden, men troværdigheden undergraves af ligegyldigheder. Det må da være muligt at lave en familievenlig rammefortælling, som formidler en historie baseret lidt mere på dyrenes og fortidens præmisser.

Egnethed

Filmen har fået 7-års grænsen, og det er passende. Der er nogle voldsomme scener, bl.a. en blodtørstig Gorgosaurus, der stikker hele dens frygtindgydende, åbne tandrække ind mod publikum. Ingen børn under aldersgrænsen bør se filmen, og selv ældre børn vil nok bliver forskrækket af nogle af 3D-effekterne. Men udover det, er filmen ikke specielt uhyggelig. Fortælleren Alex siger endda til, når den dramatiske del af historien begynder. Filmen kan fint ses af børn fra 7 år, men vi anbefaler, at børn mellem 7 og 9 år har en voksen i nærheden – for at støtte i biografen.

Derudover er historien så banal, at den nok er for simpel for 11-12 årige, til trods for imponerende effekter.

Konklusion

Det er sørgeligt, at en film med et så stort budget viser total mangel på fantasi i manus. Alligevel vil “Walking with Dinosaurs” glæde mange børn, og det er uanset hvad pengene værd at følge de imponerende, livagtige dinosaurs liv på lærredet.

Filminfo

Instruktør: Neil Nightingale og Barry Cook Genre: Animation, Action, Familie Sprog: Danske stemmer Nationalitet: USA Spilletid: 1 time og 32 min. Distribution: SF Film A/S Produktionsår: 2013 Medierådet for børn og unges aldersgrænse: 7 år Begrundelse: Filmen indeholder enkelte scener som kan virke voldsomme for de yngste. Eftersom der etableres direkte identifikation med dinosaurerne som børn er det en voldsom oplevelse, når hovedpersonens ene forælder bliver dræbt og spist af en stor kødædende dinosaurus. Derudover benytter filmen ved flere lejligheder sin 3D effekt til chokeffekter, der virker meget overrumplende. Da børn under 7 år typisk ikke formår at skelne enkeltscener ud fra den overordnede sammenhæng, vurderes disse scener at kunne efterlade barnet skræmt. Fortællingen er imidlertid gennemgående roligt fortalt og det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

kidsandmedia dk’s vurdering: OK

Del |

Tips en venn